RIJEKA

Benko je otišao, a Sharbini se vratio baš kada je trebalo

Anas Sharbini
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
03.03.2014.
u 08:30

U utakmici sa Splitom Sharbini je postigao pogodak i iznudio tri preostala. Takav učinak ove sezone u jednoj utakmici nije ostvario ni Leon Benko!

U utakmici 24. kola Rijeka je prvi put pobijedila Split i Anasa Sharbinija!

– Nakon što smo imali sreće i brzo smanjili rezultat na 2:1, počelo je ono što nijedan trener ne voli – jurnjava za rezultatom, što je išlo u prilog domaćinu. Rezultat je posljedica takvog pristupa – rekao je pomoćni trener Splita Ivan Matić. Naime, u zapisniku utakmice piše da je trener Splita Stanko Mršić.

Tražio formu

Trener Matjaž Kek neprestano traži igrače koji znaju osvajati i otvarati prostor u zgusnutim obranama. Kek je tijekom sezone stalno rotirao, ali se na kraju sve presudno u takvim utakmicama uglavnom svodilo na učinak Leona Benka. Anas Sharbini prije početka proljetnog dijela sezone izgledao je kao igrač koji uzaludno traga za izgubljenim vremenom u karijeri. Fizički suzdržan i nesiguran, Sharbini je cijelu jesen živio od uspomena na dane kada su se skauti najvećih europskih klubova gužvali na riječkim tribinama.

Nitko ga nije prozivao ni kada je postalo izvjesno da njegov talent vrlo lako zauvijek može ostati zatomljen. Trener Matjaž Kek javno mu je na kraju zimskih priprema poručio da ga više neće čekati, u naponu snage Sharbini se nalazi na prekretnici karijere. Ili će otići u klupski zaborav ili postati klupski lider! U njegovu slučaju treća varijanta ne postoji!

U momčad se vratio u utakmici s Osijekom stjecajem okolnosti i pokazao da se nešto u njegovu nogometu neočekivano promijenilo. Sharbinijeva karijera ionako je satkana od nepredvidljivih poteza! Pogodak protiv Dinama spada u antologiju njegovih najboljih poteza, urođenom lakoćom Portugalcu Limi izmaknuo je tlo pod nogama…

Postigao pogodak

U utakmici sa Splitom Sharbini je postigao pogodak i iznudio tri preostala. Takav učinak ove sezone u jednoj utakmici nije ostvario ni Leon Benko!

Istinu govori pomoćni trener Splita, njegova je momčad u drugom dijelu otvorila Sharbiniju prostor u kojemu je do punog izražaja došla njegova nadarenost.

Međutim, Sharbini odavno na Kantridi nije izgledao tako moćno u dvobojima i trku u utakmici protiv fizički jake momčadi poput splitske. Dobro se osjećao jedino na Kantridi gdje igra Rijeke u zadnjim utakmicama dobiva drugačiju dimenziju nakon što otišao najbolji igrač i strijelac.

Benko je otišao, ali se Sharbini vratio taman kada je trebalo!

>> Rijeka pobijedila Split 4:1, Križanac morao na gol

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stojko
12:46 03.03.2014.

Da je Sharbini otišao u Dinamo kada ga je Mamić zvao već bi odavno igrao u nekoj od liga petice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije