Unatoč žalbi

Bez brige, Hajduk će biti kažnjen za rasizam!

'02.03.2012., Pula - Nakon svih rasistickih napada na nogometasa Henria Bellea na tribinama nogometnih stadiona, zupan Jakovcic odlucio je dati javnu podrsku igracu Istre 1961 i solidarizirati se sa n
'Dusko Marusic/PIXSELL'
30.03.2012.
u 20:15

Hajdukova je žalba prihvaćena isključivo zbog formalnog propusta jer sudac nije posebno naveo koliko je Hajduk kažnjen za svaki od tri prekršaja

Komisija za žalbe Prve HNL stornirala je kaznu Hajduku od 80.000 kuna zbog rasizma, upaljene i na teren bačene pirotehnike (ponovljeni slučajevi) te kraćeg prekida utakmice s Istrom. Povjerenik Prve HNL Josip Brezni objašnjava:

– Hajduk se, uz ostalo, žalio i na to da ga je disciplinski sudac PHNL-a Krešimir Vlajčević kaznio za više prekršaja, a da nije posebno naveo iznos kazne za svaki prekršaj. Komisija za žalbe to je ocijenila kao povredu postupka, prihvatila je žalbu i predmet je vraćen disciplinskom sucu na novo odlučivanje – rekao je Brezni.

Riječ je, dakle, samo o formalnopravnom propustu?

– Hajdukov je odvjetnik pronašao pogrešku u pravnoj proceduri i sad likuje! Međutim, to ne znači da prekršaj nije počinjen.

A je li u redu da je Tin Dolički istodobno predsjednik Komisije za žalbe Prve HNL i predsjednik Disciplinske komisije HNS-a?

– Riječ je o dva posve različita tijela, koji nemaju iste predmete! I nikada ih neće imati – kaže Brezni. (pj)

Ključne riječi

Komentara 1

LI
list68
13:37 31.03.2012.

Zanimljivo dynamo je za puno strašnije vrijeđanje, dobio duplo manju kaznu, no ništa nas više ne može iznenaditi. Još malo i ode \"HNS\", Mamić, i povlašteni klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije