Nema SP-a, nema panike

Bez suza za Bilićeve muke

Vedran Runje
Dalilbor Urukalović/Pixsell
15.04.2010.
u 21:09

Da je Hrvatska izborila nastup na SP-u u JAR-u, sada bi navijači očajavali jer problemi samo dolaze. Polovica igrača je izvan stroja, ali Hrvati ipak ne drhte.

Slaven Bilić je u panici, Eduardo se žulja na klupi, Pletikosa brani samo na treningu, Runji je puknulo rebro, Ćorluka, Kranjčar i Lovren su također ozlijeđeni, Petrića nema dva-tri tjedna, Kovačev nasljednik se ne nazire... Sreća u nesreći, Bilić se priprema za Wales, a ne na put u Južnu Afriku. No, da je obrnuto, što bi se za vrijeme akcije SP vjerojatno događalo?

Ispred Wengerove kuće

Navijači bi bili u panici, a izbornik bi proljetne dane provodio u londonskom kvartu Totteridgeu, čekajući ispred vile Arsenea Wengera, stišćući u ruci transparent "Stavi već jednom Dudua u momčad, makar i protiv Wigana!". Najbolji napadač već dugo ne igra, a kako u Arsenalu dovode nova lica, miljenik Hrvata možda je ondje već bivši. Olić i Jelavić blistaju, no nije jasno što se događa s Mandžukićem, Petrić se opet ozlijedio, a Kalinića Englezi stavljaju u kategoriju najgorih transfera sezone na Otoku.

Lako je moguće da bi nam vratarska trojka u JAR-u bila Subašić, Delač, Antolović! Obrana je slaba, gužva je samo u srednjem redu, iz kojega bismo znalce mogli i posuđivati, poput Modrića, razigranog Pranjića, Rakitića, ali i tu se traži zadnji vezni koji bi zadovoljio visoke apetite... Ktome, Kranjčar je ozlijeđen.

Subašić na vratima

U Južnoj Africi nogomet stanovnike malo zanima, neprodanih je ulaznica za utakmice toliko da se njima mogu nabacivati. Pola milijuna inače dragocjenih papirića prodaje se po kikiriki-cijeni, samo da se stadioni popune. U Hrvatskoj se to radi po receptu – djedovi s unucima besplatno. Još je i recesija, pa ne bi bilo navale Hrvata prema Africi. Tek bi se pokoji entuzijasti opskrbili kremom od stolisnika i biciklom otišli na utakmice naših.

Pripremne utakmice Zorislav (Čestitam) Srebrić ne bi dogovarao s Walesom, Austrijom ili Estonijom, mi bismo bili na štihu i sami birali respektabilnije protivnike za zagrijavanje.

Laknulo je možda malo Josipu Šimuniću, koji je u terminu osmine finala SP-a rezervirao salu za svadbu. Učinio je to u trenucima dok smo u kvalifikacijama još bili živi. Kao da je imao dojavu...

Ovako će se naši reprezentativci bez problema okupiti na Šimunićevu slavlju, dok će mu suigrači Englezi, Grci, Nijemci... čestitati brzojavom.

A cijela priča neće pokolebati Vlatka Markovića da i u trenucima krunidbe novog svjetskog prvaka postavi kamen temeljac za novi kamp u Tuhlju. Zapravo da vrati onaj stari, ukradeni kamen, koji bi mogao biti pronađen u zidu neke nove katnice u susjednom selu Klanjcu. Ni Hrvati neće morati vraćati nenamjenske kredite za plazma-televizore, plaže će ljetos biti pune domaćih turista. A Bilić neće mnogo posjedjeti, jer problemi su se nagomilali uoči proljetnih izleta Europom!

Komentara 10

OB
-obrisani-
12:21 16.04.2010.

Bez suza za Bilićeve muke ? To me baš čudi..Ja sam bio uvjeren da su posle utakmice Ukrajina:Engleska 1:0 potekle suze i bilo je dosta muke..Ali jasno treba zadržati domoljubno hendikepirani ponos i zanos dok na World Cupu ne zaigraju Slovenska i Srbska himna..Onda če tek biti muka bez ili sa suzama..

GO
gogo123
09:22 16.04.2010.

Janez, pazi malo čime ti se žena bavi dok ti u euforiji, opijen domoljubnim zanosom uzivas u porazima slovenije na SP. I ni u kom slučaju je u to vrijeme ne puštaj na odmor na hrvatsku obalu, jer mi nee idemo na SP, pa ćemo tražiti drugu zabavu. A, stara narodna govori da kad slovenki kazes sjedi ona legne!

OB
-obrisani-
07:22 16.04.2010.

Da je Hrvatska izborila nastup na SP-u u JAR-u ? Ili da je Slovenija otišla sa raketom na Mars ili da je Srbija izgradila nuklearnu podmornicu ? Ili, ili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije