ALEN OVČINA

BiH rukometni reprezentativac suspendiran na četiri godine zbog dopinga

firo: 05.11.2020 Handball: EHF Euro Qualification Germany. - Bosnia Herzegovina
Foto: R7043 firo Sportphoto/Jürgen Fromme
1/3
04.04.2023.
u 16:00

EHF ga je kaznio zbog pozitivnog dopinškog testa nakon utakmice protiv Slovenije u listopadu prošle godine.

Europska rukometna federacija (EHF) suspendirala je na četiri godine rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Alena Ovčinu jer je koristio nedopuštene stimulanse. Ovčina je bio pozitivan na zabranjenu tvar 19-norandrosteron, metabolit anaboličkog steroida tijekom dopinškog testa na utakmici između Slovenije i BiH koja je u listopadu prošle godine odigrana u sklopu doigravanja za Europsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine. 

Po priopćenju EHF-a, rukometni sud je odlučio suspendirati Alena Ovčinu na razdoblje od četiri godine, počevši od 21. prosinca prošle godine. Rukometaš se može žaliti Žalbenom sudu EHF-a u roku od sedam dana.

Ovčina igra na poziciji lijevog beka i nastupa za rukometnu momčad Slobode iz Tuzle. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije