Svi u Rumunjsku

Bijela invazija na Bukurešt, Hajduk će biti kao domaćin

Poljud Navijači Torcida
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.08.2010.
u 11:57

Na put ide i Mladen Grdović koji, u dogovoru s vodstvom Hajduka, ne smije pjevati dok ne završi utakmica.

Najveća utakmica Hajduka u posljednjih petnaest godina. Nije bilo veće, baš takav epitet ima uzvratni dvoboj Unireje i Hajduka što će se u četvrtak odigrati na stadionu Steaue u Bukureštu. Hajduk ima veliku prigodu izboriti Europsku ligu, prednost od 4:1 iz prve utakmice velika je, i brojni su oni koji žele biti dio, nadaju se, velike splitske večeri u Rumunjskoj.

Uhodana mađarska ruta

– Bit će nas puno, nitko ne može predvidjeti broj. Ali, može se očekivati invazija na Bukurešt, Hajduk će se osjećati kao da igra na domaćem terenu. Znamo da neće biti baš previše navijača Unireje – rekao je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Pristaše bijelih prema Bukureštu kreću iz svih pravaca, raznoraznim prijevoznim sredstvima. Najviše ih ide kombijima preko Mađarske, to je već uhodana ruta Hajdukovih navijača kojom su u Bukurešt išli na utakmicu protiv Dinama.

No, ovaj put razlika je velika; Hajdukovi navijači više nemaju zabranu ulaska na stadion. Kazna od dvije utakmice je istekla, tako da će svi oni koji dođu u Bukurešt utakmicu gledati na stadionu, a ne u kafićima.

Ulaznica osam kuna

Cijena je prihvatljiva, ne bi trebala biti problem ni onima koji se uvijek nadaju besplatnim ulaznicama. Naime, na službenim stranicama Unireje, koje su proradile nakon dvadesetak dana suspenzije, stoji da je najjeftinija ulaznica 5 leija, odnosno nešto više od osam kuna.

Torcida je odustala od zrakoplova, preskupo je navijačima letjeti, oni se radije voze.

– Treba štedjeti za utakmice Europske lige – objasnio je Lekić.

Ali, zato je Hajdukov zrakoplov dobrano popunjen, rezervirano je više od sto mjesta.

Na put ide i "Dalmatinac sam" Mladen Grdović. Koji u dogovoru s vodstvom bijelih ne smije zapjevati sve dok ne završi utakmica.

– Nema fešte prije fešte – rekli su iz Hajduka Grdoviću.

Predsjednik Joško Svaguša gost je na utakmici Barcelona - Milan, a u četvrtak će izravno iz Španjolske doći u Bukurešt.

– Barcelona mi je usputna stanica, moj glavni cilj je Bukurešt. Samo da sve dobro prođe – kazao je Svaguša.

S njim na put neće, premda ga je predsjednik Barcelone Sandro Rosell pozvao, gradonačelnik Željko Kerum. Ima nekih neodgodivih obveza, ali neće Kerum propustiti utakmicu u Bukureštu i trebao bi se naći na letu u Rumunjsku.

Hajduk pomalo i gata, spava u istom hotelu, tražio je isti autobus, na put ide i kuhar Drago Šimić... Sve u Poljudu rade kao što je bilo za utakmicu s Dinamom. Neki čak nose i istu odjeću...

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:47 25.08.2010.

valjda će se i dynamo osjećat domaćinski na maksimiru

ZE
zekinho
13:40 25.08.2010.

nije bliže ići preko BiH i srbije? ili se tovari boje?

OB
-obrisani-
13:50 25.08.2010.

zekinho je bliže ali u smrt, pa ako ti se sviđa kreni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije