ALVARO MORATA

Bijesni španjolski napadač napušta reprezentaciju: 'Kod nas je teško biti sretan, nema poštovanja'

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
Foto: Heiko Becker/REUTERS
1/5
12.07.2024.
u 15:30

Morata ima 31 godinu i bio bi spreman zaigrati još barem na idućem Svjetskom prvenstvu. Čemu odlazak u reprezentativnu mirovinu u tim godinama?

Španjolski napadač i jedan od strijelaca u pobjedi 3-0 protiv Hrvatske na ovom Euru, Alvaro Morata vjerojatno nakon finala Eura protiv Engleske odlazi u reprezentativnu mirovinu. Isto tako, spomenuo je i mogućnost odlaska iz Atletica mada je prethodno govorio da će ostati dok ne osvoji trofej s klubom. E sad, Morata ima 31 godinu i bio bi spreman zaigrati još barem na idućem Svjetskom prvenstvu, a i u španjolsku reprezentaciju je teško ući i jednom kad odeš, povratka više nema, pa se vrijedi zapitati "čemu odlazak u tako zreloj dobi za jednog napadača".

 

"Ovo bi moglo biti moje posljednje natjecanje sa Španjolskom. To je mogućnost o kojoj ne želim previše govoriti, ali je vjerojatno", rekao je Morata za novine El Mundo u ponedjeljak. Napadač je izjavio da mu je ljepše igrati izvan Španjolske jer u svojoj rodnoj zemlji nikad nije bio poštovan. 

VEZANI ČLANCI:

 

"U Španjolskoj mi je teško biti sretan. Bez sumnje, sretniji sam izvan Španjolske. To sam mnogo puta rekao. Prije svega, zato što me ljudi poštuju. U Španjolskoj nema poštovanja ni za što niti za koga".

 

Naime, tijekom Eura 2020. (igran 2021.) u kojem je Španjolska bila jedan od domaćina, Morata je na treninzima često bio izviždan i izvrijeđan od strane svojih sunarodnjaka (iz istog razloga je u reprezentativnu mirovinu otišao Marko Livaja), a i na prijateljskoj utakmici protiv Brazila su mu vikali "El Rata" (na španjolskom "štakor"). Španjolska u finalu protiv Engleske lovi svoj četvrti europski trofej s kojim bi samostalno zasjela na prvo mjesto po broju osvojenih trofeja koje je do sad dijelila sa Njemačkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije