Njemački list uvjeren da će Hrvatska pobijediti u Cardiffu

Bild: Talijani su uoči izbora autsajderi

11.04.2007.
u 23:34

Europsko nogometno prvenstvo 2012. vjerojatno će dobiti Hrvatska i Mađarska, sažetak je teksta Sport Bilda koji je odluci o domaćinu Eura posvetio gotovo cijelu stranicu. U naslovu stoji: Italija je autsajder za Euro 2012. A u podnaslovu stoji - Kod Uefe favorizirane su Hrvatska i Mađarska.

Kad bi se barem ostvarile te prognoze, kad bi barem informacije koje ima njemački list bile točne, onda bi se morali pripremiti za veliko slavlje 18. travnja. Jer Sport Bild tvrdi da sadašnji svjetski prvaci imaju minimalne izglede. Tvrde da njihovi pouzdani izvori, bliski Uefinu predsjedniku Michelu Platiniju, tvrde da su članovi Izvršnog odbora, koji donosi odluku, već postigli dogovor i da će pobijediti hrvatsko-mađarska kandidatura.

Naime, tvrde, stav je Izvršnog odbora da zbog afera u talijanskom nogometu i huliganizma Italija ne smije biti nagrađena Europskim prvenstvom. A zbog problema u odnosima vlasti i nogometnog saveza u Poljskoj, te zbog političke nestabilnosti u Ukrajini, ni ta kombinacija nema izgleda. Za hrvatsko-mađarsku kombinaciju govori se da ima i plus što je dobar dio glasova u izboru za Uefina predsjednika Platini dobio upravo od istočnih zemalja.

Nadamo se da su Bildovi izvori doista pouzdani, kao i u većini slučajeva dosad, dobro informirani, pa u tom slučaju predsjednik HNS-a Vlatko Marković u Cardiff mora ponijeti dobru zalihu pjenušca, ovaj put ne mora biti štedljiv. No, ipak radije pričekajmo 18. travnja, a slavlje je najlakše prirediti. (R.J.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije