REPREZENTACIJA Umjesto Slovenije - repka će na obalu

Bilić bez Eduarda za Andoru se priprema - u Rovinju!

17.03.2009.
u 19:24

Slaven Bilić složio je popis svojih igrača s kojima će krenuti put Andore po već unaprijed upisana tri boda kod nogometnih liliputanaca. No, Bilić taj popis skriva i tek će u srijedu ugledati svjetlo dana. Uz to, reprezentacija ima jednu novost - umjesto Čateža za susret s Andorom će se pripremati u Rovinju!

Rovinj nema veze s politikom
- Za odlazak u Rovinj odlučili smo se u dogovoru sa stručnim stožerom reprezentacije prije nekoliko dana. Malo vremena imamo, a tereni u Sloveniji su u jako lošem stanju. Jedan od razloga bio je i taj što je Rovinj jedan od naših glavnih sponzora. Glavni tajnik Zorislav Srebrić je u inspekciji u Rovinju. Sve je već dogovoreno i Miljenko Sakoman, Dinamov stručnjak za travnjake, također je tamo. Poreč i Rovinj su naše rezervne varijante uvijek kada su loši travnjaci u Sloveniji.

Znači to je ipak privremeno riješenje?

- Naravno da jest. Što se tiče Čateža sve ostaje isto, naravno do izgradnje našeg kampa u Tuhelju - kazao je Marković i zastao...

- Ma znam ja što vi mene hoćete pitati: “Ima li ta odluka političku pozadinu”? Naravno da nema - zaključio je Marković.

U Čatežu se reprezentacija priprema od davnih dana, mnogi su već zaboravljeni izbornici svoje pulene vodili preko granice. Za Rumunje su se pripremali Vatreni u Zagrebu, a sada će deset dana provesti na obali.

Najveća nepoznanica izbornuku ostaju napadači. Eduardo da Silva oporavlja se i do susrta u Andori 1. travnja trebao bi biti zdrav, no koliko znamo iz Arsenala traže da se našeg reprezentativca oslobodi reprezentativnih obveza. I Bilić bi mogao popustiti, Dudu je svako malo ozlijeđen kao posljedica duge stanke zbog loma noge i možda bi ga se moglo pričuvati. Iako bi u kockastom kampu bio itekako pažen i mažen.

- Ovakve male ozljede me nimalo ne zabrinjavaju, ovakvih problema imam zbog toga jer me nije bilo godinu dana, jer nisam prošao pripreme. Smiren sam i svakim danom osjećam se sve bolje.

Mladen Petrić je zbog ozljede otpao, pa je sada Bilić, u odnosu na napadače koje je pozvao za posljednji susret s Rumunjskom, ostao na Oliću, Mandžukiću i Kaliniću.

I tu se otvaraju razne opcije. Na raspolaganju je Ivan Klasnić, napadač Nantesa.

- Nisam još dobio poziv, niti me je netko nazvao, ali naravno da ga priželjkujem - veli Ivan koji bi rado put Andore.

- Izbornik je od mene očekivao pogotke u Nantesu, sad ih zabijam. Samo, šteta je što ne pobjeđujemo, tri utakmice koje smo trebali dobiti završili smo remijima i do kraja će očito biti velika borba za ostanak - zaključio je Klasnić.

Pojavile su se kalkulacije da bi poziv mogao otići i u Španjolsku, Mati Biliću kojeg je prije Rumunjske gledao Robert Prosinečki, ili pak u Grčku Anti Rukavini. Možda i Bojan Vručina, napadač i strijelac Slavena Belupa prvi put dobije Bilićev telefaks. U ostalim linijma ne očekuju se iznenađenja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije