''ne treba ih se bojati''

Bilić: Grci su me razočarali!

Slaven Bilić
Davor Puklavec/Pixsell
12.06.2010.
u 19:36

- Bili su teški i spori, i ako će takvi biti i protiv nas, super! - kazao je Bilić nakon utakmice.

Grčki su novinari ovdje na kraju svijeta bili u suzama i u psovkama. Poznavajući njihov temperament, vjerojatno su već digli ruke i pakiraju kofere. Jer, njihovi nogometaši čvrsto su tresnuli na pod, najjače što su mogli.

Bilić se Grka ne boji

Mali, vražji, raspoloženi Južnokorejci bili su u nekoj drugoj dimenziji, neuhvatljivi i za dva pogotka prejaki (2:0). Reprezentacija koja je 2002. godine bila treća na svijetu izgledala je pokraj Grka kao space shuttle.

Grci koji su 2004. godine uglavnom u ovom sastavu stigli na krov Europe pod svjetlima lisabonskog Luza, jučer su izgledali kao old-timer probušenih guma. Podsjetila je ova utakmica na sudar Hrvatske i Meksika u Ibarakiju.

I jesu staromodna reprezentacija, kad bi barem takvi ostali u kvalifiakcijama za Europsko prvenstvo, jer Hrvatska igra s njima, pa je zato na utakmici protiv Južne Koreje bio i naš izbornik Slaven Bilić. No pitanje je kakvi će Grci biti protiv nas, teško da će ostati i Otto Rehhagel, najstariji izbornik u Južnoafričkoj Republici.

– Bio sam s predsjednikom grčkog saveza i ako Grčka ispadne u prvom krugu, teško da će Rehhagel ostati – veli Aljoša Asanović.

Prije nekoliko dana i Velimir Zajec rekao je da Rehhagel neće ostati, a Zeko dobro poznaje grčke prilike...

Bilić nakon viđenog od Grka može biti zadovoljan.

– Jako su bili teški i spori, pogotovo su zakazali glavni igrači kao Karagounis, Gekas i Charisteas. Budu li ovakvi protiv nas, bit ću sretan – rekao je Bilić nakon susreta te potvrdio u zračnoj lucu Port Elizabeth:

Rehhagel bi pokazao zube

– Razočarali su me, no siguran sam da u kvalifikacijama neće biti ovako slabi. Ovisi, uostalom, i o tome u kakvom će sastavu zaigrati protiv nas. U svakom slučaju ne treba ih se bojati.

Teško je očekivati da će Hrvatska protiv Grčke, na svom putu do Poljske i Ukrajine, primijeniti recept što su kao uspješan predstavili igrači Južne Koreje, koji su bili prebrzi, preagresivni, a usto i dovoljno kvalitetni da stignu do svoje prve velike pobjede na svjetskim prvenstvima izvan svoje domovine. I došli su do nje potpuno zasluženo. Pročitali su Grke, znali su njihove mane i iskoristili ih do, za Grčku, bolnih granica.

Jer ovo nije samo grčki poraz, ovo je zacijelo i veliki korak prema kraju njihovih nada da nešto mogu napraviti na svom drugom SP-u. Na prvom, u SAD-u, bili su 'kanta' za napucavanje. A sada ih, nakon Južne Koreje, čekaju Argentina i Nigerija.

– Teško je sad reći nešto pametno, valjda bi se trebalo skupiti i naći snagu, pokazati zube i u sljedeće dvije utakmice nešto napraviti – tužan je bio grčki izbornik Rehhagel.

Komentara 20

OB
-obrisani-
22:31 12.06.2010.

Oni vanjka World Cupa bi trebali komentirati briškulo, balinanje, trgovine Kerum, turističnu sezonu ili arbitražni sporazum ali nikako SP 2010 ili EU savez jer su vanjka takovih zbivanja i sudjelovanja..

ES
Esmeralda
22:33 12.06.2010.

Grci, Srbi i Slovenci idu doma nakon prvog kruga. A, sto se tice nas, Na svako vece natjecanje , uvijek je tako da se jedna velesila ne uspije plasirati.Sada smo to mi.

OB
-obrisani-
21:25 12.06.2010.

Kakma... He ,i ti puno trabunjas...Jesi li gledao Grke i Ukraince...Onda bi morao znati da su bili puno bolji neg danas,sta trabunjas i ti ...Musko pa ludo, pravite se da sve bolje znate ...Znate samo baljezgat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije