KRAJ EL PRESIDENTEA

Bilić skinuo Markovića do kraja i izbio mu zadnji adut

Vlatko Marković
Reuters
16.10.2009.
u 08:00

Sada ga je napokon svojim neuspjehom do kraja skinuo Slaven Bilić. E, gospodine Markoviću, sada je zaista dosta!

“Bit ću predsjednik HNS-a sve dok god to ja budem želio”. Ili posprdno “Eto, kada dođe netko bolji, maknut ću se”. Sve to godinama slušamo od Vlatka Markovića, koji je u ovih 11 godina ispisao sve propise i zakone pa i taj da može kontrolirati skupštinu HNS-a. Koja mu može jedina izglasovati nepovjerenje. No, ona danas izgleda čvršće od Centralnog komiteta iz nekih davnih vremena, a i jučerašnja naša anketa među članovima IO-a uglavnom sugerira da “nema nikakvih problema” što se tiče njegova daljeg stolovanja u Rusanovoj.

Ni Cardiff nije zaboravljen
Od kada je Vlatko Marković vladar Ilice 31, kasnije Rusanove 13 (gradnja kuće nogometa jedan je od rijetkih dobrih poteza) u hrvatskom nogometu događalo se štošta. U njegovu mandatu u zatvoru su završili Novalić i Zec, vrlo blizu mu je Zirdum, no on je branio svoje suradnike do posljednjeg daha. Pojavila se prva dokazana afera podmićivanja suca (slučaj Spajić - Katuša, koji je doživotno izbačen iz nogometa), niti tu se nije “štel mešat”. Uz to, bilo je puno nerazriješenih utakmica, koje su i danas pod sumnjom, kladioničarskih afera, nogometnih djelatnika koji su javno istupali protiv njega. Kada god bi se raspravljalo o sustavima natjecanja, on bi imao nekakav stav, no uvijek se skrivao iza odluka Udruge Prve HNL. Iako je o promjenama sustava i ovom posljednjem, ligi 16 koja će unazaditi hrvatski nogomet, odlučivala baš ta Skupština HNS-a kojom on predsjeda.

Nikada nije imao nikakav odgovor, osim o kvalitetnom radu njegova glavnog tajnika i njega u “vanjskoj politici”. I u tome je jednom, u travnju 2007. godine, jako zabrljao, kada smo se u Cardiffu osramotili, kada nismo dobili niti jedan glas u finalu kandidature za dobivanje domaćinstva Eura 2012. I sve je to vješto pokrivao plašt stalnih uspjeha reprezentacije. Prvi promašaj velikog turnira 2000. godine bio je tek početak mandata, pa mu je bilo oprošteno.

Lako se odricao izbornika

Plasmane na velike turnire pratili su neuspjesi na njima, nakon kojih su redom pod pritiskom javnosti, kojoj se Marković uvijek dodvoravao, padali Jozić, Barić, Kranjčar, a nije stao niti iza Ćire.

Sada ga je napokon svojim neuspjehom do kraja skinuo Slaven Bilić. E, gospodine Markoviću, sada je zaista dosta! Igor Štimac, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Branko Grgić, ma bilo tko mlađi tko ima ambiciju i neku težinu mora doći u Rusanovu. Da se nogomet pokrene s mrtve točke.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
09:59 16.10.2009.

Vecina komentatora rece da je jucer Stimac narucio clanak kod ove dvojice\'\'novinara\'\'.Cini mi se da je to i danas.Neko spomenu da u nekim zemljama bivsi predsjednici N.S. postaju pocasni gradjani ,pa i Markovic bi postao da imamo kulturne i pametnene gradjane a ne zlobne kojima su bosansko-hercegovacki Hrvati za sve krivi ko da su im oni kupovali stanove ,automobile i odjecu na kredit ,ko da im oni \'\'peglaju\'\' kartice\'\'te su za sve krivi,krivi i kad kisa pada nad Zagrebom,zato odjebite vise a sto se tice Markovica zalit ce te vi za njim .

PE
petrovve
18:06 16.10.2009.

Ajde ljudi ne budite naivni...kako bi I.Flak mogao biti korektan...pa taj ne spava nocima....razmislja samo kako bi neistine pisao.

WE
western01
08:50 16.10.2009.

...mogli smo biti prvaci svijeta da nije bilo MARKOVICA...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije