KOMENTAR

Bilićevi su džokeri Jelavić, Perišić, Dudu, Rakitić, Vukojević i Joe

Nikica Jelavić
Pixsell
10.05.2012.
u 16:31

Izbornik ima informacije o kvalitetnim Strinićevim partijama i spreman je istrpjeti kritike

Ako pitate za startnu postavu na početku priprema, onda je Slaven Bilić odlučio. Njegova jedanaestorka trenutačno izgleda ovako: Pletikosa – Vida, Ćorluka, Lovren, Strinić – Srna, Dujmović, Modrić, Kranjčar – Mandžukić, Olić. Ali, to je trenutačno, Bilić ima puno dvojbi koje će riješiti do utakmice s Irskom.

Kao prvo, tek će vidjeti kao će reagirati ozlijeđeni Lovren, Kranjčar i Eduardo. O tome će ovisiti sve njegove koncepcije. Objektivno, u zadnjoj liniji ima najviše problema. Odlučio je Srnu gurnuti i sredinu terena pa se otvorila pozicija Vidi na desnom beku, a definitivno je spoznao da Ćorluku, barem na početku Eura, neće trošiti na lijevom beku. Ćorluka će startati kao stoper, zajedno s njim u paru će igrati Lovren. Schildenfeld je siguran, provjeren, ali njegova kvaliteta može doći u pitanje kada su s druge strane Talijani ili Španjolci. Posebno je Bilića posljednjih mjeseci zaboljela situacija oko Joea Šimunića. Navijao je za njegov povratak u Hrvatsku kako bi Šimunić dobio utakmice, bio spreman za Euro, ali dogodilo se suprotno. Šimunić se nije naigrao u Dinamu, nije spreman za Euro, i to je bolna istina i za njega i za Bilića. Trenutačno nije u ozbiljnoj konkurenciji za prvu momčad, može se tek pojaviti ako se Bilić odluči maknuti Ćorluku na bok. A na lijevom boku Strinić ulazi u pripreme s blagom prednošću pred Pranjićem, i to zbog defenzivnih sklonosti. Izbornik ima informacije o kvalitetnim Strinićevim partijama i spreman je istrpjeti kritike, ali držat će ga u momčadi.

Sve je jasno i u sredini terena, Srna, Dujmović i Modrić sigurno su u igri, a Kranjčaru za vrat puše Perišić. Bilić s nestrpljenjem čeka pripreme da vidi koliko Niko može, a u Perišića ima veliko povjerenje. Uvjeren je da bi veznjak Borussije Dortmund mogao biti iznenađenje Eura, ali za sada mu je dao ulogu džokera, onu koju Perišić ima u redovima njemačkog prvaka. Dujmoviću je, pak, dao prednost pred Vukojevićem zbog njegovih defenzivnih sklonosti. Dujmović se, naredi mu li Bilić, neće maknuti sa svoje polovine, a kod Vukojevića, kojeg često povuče igra, to nije siguran. Na toj defenzivnoj poziciji, ali i na Kranjčarovoj, Bilić vidi i Rakitića, posebno za utakmicu s Irskom. Napadačka priča donijet će mu najviše tegoba, Jelavić igra sezonu iz snova, po svemu bi trebao biti prvotimac i tu će Bilić imati najviše slatkih briga. Opcija broj jedan su mu Olić i Mandžukić, i to zbog pritiska koji mogu napraviti na protivničku obranu. Jelavić čeka, puno toga će se vidjeti na pripremama, a Eduardo je, kaže Bilić, jedan od najneupitnijih putnika za Euro. Nema veze što je ovog proljeća odigrao tek 60-ak minuta. Ozljede mišića su ga zakočile, ali Bilić u njemu vidi igrača koji mu za petnaesta minuta može riješiti utakmicu.

Praktički, Bilić ima strašne "džokere" u rukavu. Za sada su na klupi Perišić, Pranjić, Rakitić, Jelavić, Eduardo, Vukojević i Šimunić.

Komentara 18

AN
anaMsicjar
16:47 10.05.2012.

Pranjicu nije mjesto u repki .Zaista je velika steta za Eduarda ,taj decko vuce ozlijedu za ozlijedom sve od kad mu je onaj divljak slomio nogu. Nije lako igrati vrhunski nogomet sa vijcima u gleznju.

AN
anaMsicjar
16:51 10.05.2012.

Ako Vida bude igrao kao jucer protiv Osijeka lose nam se pise...

AN
anaMsicjar
16:40 10.05.2012.

Njegova jedanaestorica trenutno izgleda Pletikosa – Vida, Ćorluka, Lovren, Strinić – Srna, Dujmović, Modrić, Kranjčar – Mandžukić, Olić. .... Mislim da je ovo bolji pocetni sastav... ....................Kelava............. ... Srna.........Simunic.............Corluka... ........Lovren.......Rakitic..... Modric... ........... Sammir............ Kranjcar... ..... Eduardo( Mandzukic).....Jelavic (Olic)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije