OZBILJNO NEUHRANJEN

Bio je zvijezda europskog velikana, a danas je beskućnik uništen od droge i živi na ulici sa psom

Screenshot X
13.09.2024.
u 17:36

Posljednje godine karijere poklopile su se s njegovim borbama s ovisnošću o drogama, uključujući kokain i heroin. Sada, sa 62 godine, vratio se u svoj rodni Palermo na Siciliju.

Bivši nogometaš talijanskih prvoligaša Lazija i Palerma Antonio Maurizio Schillaci danas je beskućnik na Siciliji, a sve što ima je  njegpv nerazdvojni prijatelj pas Ciccio. Schillaci (62) je igrao u Serie A tijekom 1980-ih, a karijeru je završio 1993. godine u Licati. Ovaj napadač je osim velikana poput Lazija i Palerma igrao za niželigaše Rimini, Messinu i Juve Stabiju, ali su ovisnost o drogama i teške povrede prekinule karijeru znatno ranije nego što je trebalo.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

1/17

Posljednje godine karijere poklopile su se s njegovim borbama s ovisnošću o drogama, uključujući kokain i heroin. Sada, sa 62 godine, vratio se u svoj rodni Palermo na Siciliju. Međutim, Maurizio Schillaci treba pomoć. Nekadašnji nogometaš živi na ulicama Palerma zajedno sa psom Cicciom, bez doma, a grupa zabrinutih volontera pokrenula je humanitarnu akciju.

 

 

VEZANI ČLANCI:

Volonterka Giusy Caldo pozvala je na dodatnu pomoć za nekadašnjeg napadača Lazija i njegovog psa.

- Kao što znate, pomažemo Mauriziju Schillaciju, beskućniku sa psom na Piazzi Verdi. Prolazi kroz program zdravstvene zaštite i testiranja, a pomažemo mu i u brizi za svog psa. Maurizio je ozbiljno neuhranjen, umoran je od kupovne hrane, rekao mi je da mu nedostaju okusi domaće kuhinje - kazao je Caldo i pozvao na organiziranje smjenskog rada kako bi netko kuhao i donosio domaću hranu.

Drugi mještani Palerma organizirali su se kako bi brinuli o Schillacijevom psu kada treba ići na preglede u bolnicu.

Ovisnost o drogama je stanje neodoljive potrebe (psihičke ili fizičke) za uporabom droge. Droga je svaka tvar prirodnoga ili umjetnoga podrijetla, uključivši psihotropne tvari, uvrštene u popis droga i psihotropnih tvari. Na međunarodnoj razini postoje međunarodne konvencije o drogama koje se odnose na kontrolu proizvodnje i distribucije psihoaktivnih droga. Više o tome OVDJE

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pan-am
18:06 13.09.2024.

Samovojska zna i broj kopački koje je nosio . Nikad čuo za tipa .

GO
Gof33
07:00 14.09.2024.

dok je zarađivao milijune i trošio ih nije ga bilo briga ni za koga ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije