OSTAO BEZ TRANSFERA

Prava rijetkost: Na tržištu vrijedi 100 milijuna eura, a ove jeseni neće igrati nigdje!

Serie A - Napoli v Atalanta
CIRO DE LUCA/REUTERS
01.09.2024.
u 17:49

Ako se nešto drastično ne promijeni, Victor Osimhen definitivno ove polusezone neće igrati za Napoli, ali ni za bilo koji drugi klub, što je zaista rijetka situacija kada su igrači takve klase i vrijednosti u pitanju

Nigerijski napadač Victor Osimhen (25), izrazio je veliku želju za odlaskom iz Napolija ovog ljeta, ali nije uspio postići dogovor ni s jednim klubom koji ga je htio.

Luis Enrique se usprotivio tome da PSG plati njegovu otkupnu klauzulu od 130 milijuna eura i tu je propao prelazak u glavni grad Francuske. Uključili su se zatim u tu utrku za njegov potpis Chelsea i Al-Ahli, no ni s ovim klubovima sam igrač nije uspio postići dogovor.

Poslije svega što se dogodilo, Victor Osimhen je trajno isključen iz momčadi Napolija, te mu je oduzet dres s brojem devet.

On je pripao novom članu kluba s juga Italije, Romeluu Lukakuu, koji je u subotu, usput rečeno, debitirao golom u pobjedi protiv Parme (2:1).

Situaciju s nigerijskim napadačem sada je komentirao i Giovanni Manna, sportski direktor Napolija. Iznio je više detalja u vezi cijele situacije, potvrdio da je Osimhen trajno isključen, te zadao još jedan bolan udarac napadaču rekavši da su male šanse da Osimhen ovog ljeta ode u Saudijsku Arabiju, jedinu ligu koja može platiti ovaj transfer, a da pritom u njoj još traje prijelazni rok.

- Situacija je vrlo jasna, s kraja je prošle sezone. Victor je izrazio apsolutnu želju da više ne igra za naš klub, a mi smo se trudili da mu olakšamo transfer. Zatim je postojala potražnja i ponuda. Završili smo pregovore, ali igrač i klub koji ga je želio nisu postigli dogovor. Kupio sam Lukakua, a zadržao Raspadorija i Simeonea - rekao je Manna, te dodao:

VEZANI ČLANCI:

- U ovom trenutku ostajemo na istoj odluci koju smo donijeli od početka. Izrazio je želju otići i ne biti dio Napolija i zato smo donijeli druge odluke. Postoji mnogo opcija, ali mislim da Victor neće otići u Saudijsku Arabiju u ovom prijelaznom roku - istaknuo je Manna.

Ugovor s Napolijem 25-godišnji Nigerijac ima još dvije godine, odnosno do 30. lipnja 2026. godine. Ako se nešto drastično ne promijeni, Victor Osimhen definitivno ove sezone neće igrati za Napoli, ali ni za bilo koji drugi klub, što je zaista rijetka situacija kada su igrači takve klase i vrijednosti u pitanju. Inače, Osimhen prema Transfermarktu ima vrijednost od 100 milijuna eura.

Komentara 1

GO
Gof33
07:10 14.09.2024.

Vrlo jednostavno, nije jedini, Martial i sl. To su momci koji da nemaju nogometni talent bili bi na ulici. Nije za svakog novac, a u nogometu ga je previše. Pojedinci zaasluže ali većina je bolesno preplaćena, HNLovce neću niti spominjati. Što bi u Bosni rekl momci se pohase, oči i želje prevelike a realnost drugačija. Svaka čast upravi Napulja. Vratite ga do godine tamo gdje pripada, nek bježi od lavova i to bez novca u džepu. Obični ljudi teško zarađuju svoje novce i treba se boriti od mjeseca do mjeseca a ovo je sramota ljudskog društva....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije