Olimpija prvak

Bišćan osvojio srca igrača i navijača: Dužan sam im do kraja života

Igor Bišćan
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
28.05.2018.
u 10:27

Olimpiji je bod bio dovoljan bez obzira na pobjedu Maribora nad Goricom s rezultatom 2:0, a Domžale su bile sigurne, treće

U Ljubljani se tijekom dana nije osjetio nogomet, iako je njihova Olimpija u susjednim Domžalama (1:1) igrala utakmicu za naslov prvaka, no slovenska prijestolnica zato je sinoć gorjela!

Jučer nešto ranije u Domžalama su navijači Olimpije okupirali prilaze stadionu, visili iz automobila, trubili, palili baklje... I na stadionu je bilo puno više zelenih, nego domaćih žutih.

Igor Bišćan
1/11

No, sve je bilo mirno, zajedno su redu stajali oni s imenima domaćih igrača, pa i Senijada Ibričića, njih petero došlo je zbog Darija Melnjaka. Kad se na travnjaku pojavio Igor Bišćan, tribine su skandirale njegovo ime, orilo se:’Igor Bišćan, Igor Bišćan...!

Sve se zakompliciralo

Olimpiji je bod bio dovoljan, bez obzira na pobjedu Maribora nad Goricom s 2:0, a Domžale su bile sigurne, treće. Bišćan je odlučio ne srljati. No, onda se sve zakompliciralo, Domžale su zabile u 67. minuti i eto drame. Bišćan je baš krenuo mijenjati, osvježavati ekipu.

- Vidio sam da padamo i da ćemo prije primiti gol nego ga zabiti, no nisam stigao napraviti sve planirano. Naravno da je bio šok – kazao je Bišćan koji je nastavio bacati karte na napad i to mu se isplatilo.

U 79. je sudac Damir Skomina, nakon malo nećkanja i konzultacije s dodatnim sucem, pokazao na jedanaesterac za Olimpiju i gosti su stigli do izjednačenja, a domaći se opako naljutili na suce. I prije nego će isteći 90. minuta Skomina je prekinuo utakmicu.

Navijači na zapadnoj tribini odlučili su se spustiti do ruba igrališta ne bi li utrčali na travnjak kada bude kraj, a sudac nije želio da se igra u takvim uvjetima. I puno je vremena prošlo dok se navijači, na nagovor igrača Olimpije, nisu povukli. Kako bilo, utakmica je trajala više od dva sata, a kad je završena, nastao je stampedo.

Uletjeli su navijači Olimpije na travnjak, igrači obiju momčadi pokušali su pobjeći. Domaći su još i uspjeli, ali ne i slavljenici, novi prvaci Slovenije. Na kraju su došli u svlačionicu samo u donjem rublju, sve su s njih skinuli.

Igor Bišćan je došao pred novinare, počeo govoriti, a onda su igrači Olimpije uletjeli na konferenciju, zalili su i Bišćana, stolove, mikrofone pivom. Nitko se nije ljutio, a Bišćan je s njim zapjevao, plesao, odradio pravi performans.

Hrvati mogu biti ponosni

- Teško je sada cijelu sezonu sažeti u par rečenica, ali čestitam svima u klubu, ljudima koji su dali sebe za ovaj uspjeh. Pogotovu čestitam svojim igračima, mojim dečkima koji su bili pravi, bili su borci. I rekao sam im prije utakmice, kako god završilo, da sam ponosan na njih, dali su sve što imaju, tako su mi dali povjerenje, a sad sam ja njima dužan do kraja života zbog svega što su dali za mene. I na ovoj utakmici kad je bilo najteže, bili su spremni reagirati, izvući sve iz sebe i okrenuti utakmicu – emotivno je govorio Igor Bišćan.

I da, nakon utakmice u Domžalama, ni Ljubljana više nije bila tiha, sad se tamo vozilo s otvorenim prozorima, s pjesmom, orilo se gradom.

A Hrvati mogu biti ponosni, s Bišćanom su tamo i Ante Tomić i Hrvoje Čale, a igrali su Dario Čanađija, Dino Štiglec, Danijel Miškić, Filip Uremović, na klupi je bio Leon Benko. Na drugoj strani zadovoljni trećim mjestom Domžala i kvalifikacijama za Europsku ligu mogu biti naši Dario Melnjak, Petar Franjić, Marko Alvir.

Igor Bišćan
1/15

Komentara 5

DO
DonQuijote
11:50 28.05.2018.

Bravo za Igora, no minus za Večernji. Ovako zbrčkan, nesuvisli i nepismen članak već dugo nije bi objavljen. Imate li vi urednika? Lektora?

IL
ilijan
11:06 28.05.2018.

Bravo Igre! To je pokazatelj da dolaze mlade snage za nove uspijete naših trenera!

Avatar Terra
Terra
10:42 28.05.2018.

Svaka čast Igoru. Borac veliki, sportski fanatik. Uveo Rudeš u 1 ligu i sada osvojio Slo prvenstvo. Izabrao je pravi put. Korak po korak u trenerskoj karijeri. 👍🏻

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije