dinamo - hajduk 1:0

Bišćan protiv Hajduka donio Superkup

Dinamo - Hajduk (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/10
17.07.2010.
u 23:00

Dinamo je u Maksimiru osvojio svoj četvrti Superkup, jedini strijelac protiv Hajduka bio je kapetan Igor Bišćan u 77. minuti.

Dinamo je osvojio svoj prvi trofej, pehar za Superkup ostao je u Maksimiru nakon ne baš lijepe predstave niti dobre igre. Jedini pogodak pao je nakon prekida i jedna je od rijetkih stvari koje su vrijedile u Maksimiru.

Kriva dodavanja

Naivac će se uvijek nadati, pa tako i hrvatski nogometni puk stalno očekuje da će Dinamo i Hajduk odigrati dobru utakmicu. Pa se svaki put prevare. Jučer je bilo razloga za takvu nadu, igrao se Superkup, jest to trofej, ali nevažan.

– Nisam želio da bude natjecateljska utakmica, ali očito je to nemoguće kad igraju Dinamo i Hajduk, igra se agresivno, pa sam zadovoljan što smo osvojili trofej – rekao je Velimir Zajec.

I kad bi čovjek pomislio da će biti dobrog nogometa, otvorenog nadmetanja, eto opet tvrdoće, nervoze, nepovezanosti. Jest opravdanje vrućina, ali vrućina nije razlog za kriva dodavanja, loša primanja lopte. Hm, možda je lopta kriva, jer jučer se igralo jabulanijem, već mnogo puta opisanom loptom sa SP-a.

– U Kopru, ali i kod Sheriffa ili tiranskog Dinama, igrat će se tom loptom pa smo se odlučili prilagođavati – objasnio je Zajec.

Hajduk opasno prijetio

Dinamo je na početku susreta bio bolji, ali ne i konkretan, Dodo i Sivonjić nisu znali primiriti loptu. Kraj prvog dijela pripao je Hajduku koji je iskoristio nekoliko pogrešaka plavih te se uspio izvući iz svoje čahure i primaknuti vratima Dinama.

Najbolju priliku imao je Anas Sharbini, okrenuo je Bišćana i sam krenuo ka Butini, no vratar Dinama uspio je skinuti taj "zicer". I kad je izgledalo da pogodaka neće biti, da će se igrati produžeci (čemu to umjesto da su odmah jedanaesterci?), Dinamo je poveo. Dodo je pobjegao, Subašić ga je rušio, ali je napadač Dinama krenuo pucati, da nije, sudac bi pokazao na jedanaesterac. Ovako, nakon udarca iz kuta Bišćan je glavom uspio matirati Subašića.

– Našem je vrataru trebalo pružiti pomoć, tu je sudac pogriješio – tvrdi Stanko Poklepović.

Dinamo i Hajduk tako nisu baš puno pokazali, plavi će teško bez Mandžukića, Hajduku bi mogao faliti Skoko.

– Mandžu je teško nadoknaditi, imamo problema. Slepičku sam štedio, izvadio sam Badelja da se ne bi ozlijedio, Šimića zbog žuljeva, a da sam mogao, izvadio bih i Sivonjića i Sammira – priznaje Zajec.

– Ma fali igra, a ne Mandžukić i Skoko – kaže Špaco.

No, zato su tu on i Zajec da je naprave. Vremena nema previše.

– Nakon ove utakmice ne može se reći da netko kreće s prve startne pozicije, bilo je prošle godine iznenađenja, možda bude i sada, ne moraju to biti Dinamo i Hajduk – kazao je Poklepović.

 

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 8.000. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci) 6.

POGOCI: 1:0 Bišćan (77, Sammir)

Igrač utakmice: Tomislav Butina

Dinamo:
Butina, Etto, Šimić, Bišćan, Mesarić, Calello, Chago, Badelj, Sammir, Sivonjić, Dodo

Hajduk:
Subašić, Režić, Bulajt, Maloča, Strinić, Andrić, Ljubičić, Oremuš, An.Sharbini, Čop

Ključne riječi

Komentara 20

ŠB
Široki Brijeg
23:32 17.07.2010.

tuge i nogometa isto prvašići

Avatar DamirCalusic
DamirCalusic
21:48 17.07.2010.

Istina...

OB
-obrisani-
21:22 17.07.2010.

hebi ga jos Hajduk i izgleda nas......dok su u Dinamu vise od pola stranci........Zaista zalosno.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije