ŽIVOTNI KRAH

Bivša zvijezda Cibone osuđena na dvije godine zatvora zbog višemilijunske prevare

Zadar: KK Cibona je 15. put prvak države
Filip Brala/24sata
19.02.2023.
u 16:15

Američki košarkaš Alan Anderson i nekadšnji ljubimac Draženovog doma saznao je kaznu zbog malverzacija

Nekadašnji član Cibone, Alan Anderson, osuđen je na dvije godine zatvora zbog višemilijunske prevare na zdravstvenom osiguranju, javljaju američki mediji. Uz 40-godišnjeg Andersona na zatvorsku kaznu osuđen je još jedan bivši košarkaš, Keyon Dooling, koji će iza rešetaka odležati ukupno 30 mjeseci.

Anderson je uhićen u listopadu 2021. godine jer je na ilegalan način zaradio oko 120 tisuća dolara i drugima omogućio zaradu od čak 710 tisuća američkih dolara. Osuđen je za podnošenje lažnih zahtjeva za naknade za medicinske i stomatološke usluge koje nikad nisu pružene.

 

 

Pratitelji košarke u Hrvatskoj dobro se sjećaju Andersona, koji je u sezoni 2008./2009. sjajno igrao u dresu Cibone i proglašen je kao jedan od najboljih stranaca u povijesti hrvatske košarke. U NBA ligi je dvije sezone igrao za Charlotte, dvije za Toronto i dvije za Brooklyn, a po jednu za Washington i Clipperse u kojima je 2017. završio karijeru. 

Tijekom karijere sigurno je zaradio ozbiljan novac, tako da mu ovaj potez nikako nije bio potreban. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije