PROMJENE U VODSTVU SAVEZA

Bivši ministar financija Zdravko Marić ima novi posao, bio je jedini kandidat za tu funkciju

Berlin: Poznati s tribina pratili susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
25.09.2024.
u 10:07

Osim što je bio ministar financija, bio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od 2019. do 2022. godine. Doktor je znanosti s višegodišnjim radnim iskustvom u Ministarstvu financija.

Nakon što je najavila odlazak s mjesta predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, Nikolina Babić dobit će muškog nasljednika na Skupštini HTS-a koja će se održati 16. listopada.

Za sada je jedini kandidat za novog predsjednika Zdravko Marić, bivši ministar financija koji je tu dužnost obavljao od 2016. do 2022. godine.

Osim što je bio ministar financija, bio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od 2019. do 2022. godine. Doktor je znanosti s višegodišnjim radnim iskustvom u Ministarstvu financija.

U mandatu ministra financija Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika. Njegov izbor za predsjednika HTS-a je logičan jer voli igrati i gledati tenis.

Uostalom  bio je na finalu Davis cupa 2018. godine kada je Hrvatska u Lilleu osvojila trofej. Bio je i na zadnjem Davis cup meču Hrvatske kada smo pobjedom nad Litvom osigurali povratak u Svjetsku skupinu.

Zdravko Marić rekreativno igra tenis, ali se i natječe. Primjerice, igrao je završnicu ljetne lige u kategoriji Gospoda gdje je 2022. godine izgubio u finalu od Matej Dumbovića (3:6, 0:6).

Igrao je i na turniru Stars Open Tour, najvećem turniru rekreativaca u Hrvatskoj. Riječ je o teniskom turniru u kojem sudjeluju rekreativni sportaši, a koji se održava u devet hrvatskih gradova.

Organizator ovog turnira je Silvio Marić, umirovljeni nogometaš koji je igrao za reprezentaciju Hrvatske. Zanimljivo je da je Marić 2021. godine u polufinalu izgubio opet od Mateja Dumbovića, ali ovoga puta je bilo puno neizvjesnije (6:7, 4:6).

Zadnje što je Zdravko Marić igrao je teniska liga u Veslačkoj. Prije dva tjedna igrao je meč protiv Stjepana Žitnika i izgubio u tri seta. 

Komentara 5

BR
brongostar
11:50 25.09.2024.

Konačno da maknu ovu babičku iz kriminalnog klana sobočanec

SS
simpatican.simpa
10:55 25.09.2024.

Jedini ministar koji je slobodno odšetao neokrnjeno iz grotla korupcije i kriminala. Kao šef, ministar financija znao je za sve pljačke isto kao i AP, očito je dobro platio svoju slobodu, morao odraditi opasne stvari.

ST
Stijena
12:03 25.09.2024.

Čitam i ne vjerujem.. Je li to moguće? Pa zar nije dosta uplitanja političara u sport, sportske klubove i saveze. Zar nismo naučili nešto iz proteklih 30ak godina samostalne Hrvatske? Koliki su košarkaški, rukometni, nogometni klubovi propali zbog uplitanja političara. Ljudi dragi, pustite sportaše da se bave sportom, pustite bivše sportaše da vode saveze tih sportova. Zar nemamo Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića, Ivu Majoli? Zar ne bi oni mogli voditi savez? Do kada ovim putem? Do kada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije