AJAX - DINAMO

Bivši vatreni podijelio priču o Mandži: 'Izludio je nizozemsku legendu. Htio ga je mlatiti u tunelu'

ARHIVA - Amsterdam: 4.10.2007. Dinamo pobijedio Ajax i ušao u Uefinu ligu
Foto: midzorsl
1/6
26.10.2024.
u 11:35

"Takav je Mandžo, igra svoj nogomet i znaš da ćeš dobiti svoje. Svaki trening u željeznim kopačkama, a na betonu te samo pogleda i ide dalje, a ti paziš da te ne nagazi", rekao je Gordon Schildenfeld

Više od 17 godina je prošlo otkako je Dinamo upisao jednu od najvećih europskih pobjeda u povijesti kluba. Velika pobjeda u Ligi prvaka nad Red Bull Salzburgom u srijedu (0:2) podsjetila je mnoge na 4. listopada 2007. godine kada su u produžecima maksimirski dečki srušili Ajax (2:3)  i ušli u Ligu Uefe. Tada je na terenu bio i bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld (39). Prisjetio se Marija Mandžukića i nizozemske legende Jaapa Stama te podijelio malo poznatu priču.

"Udarao je Jaapa Stama u svoje vrijeme, a on ga je htio izmlatiti u tunelu. To je Mandžo, on je takav lik. Dobar, fantastičan igrač. Igramo u Amsterdamu, valjda je Jaap Stam na njemu stalno bio, udarali su se i tako to. Dolazi zadnji korner, okrenuo se, pogledao gdje je Mandžo, a on se potapšao po bedru i pitao: 'Mene tražiš?'. Sudac je svirao kraj, a Stam ga je tražio u tunelu. Trčao je, a mi smo umirali od smijeha. Izludio ga je", ispričao je u Podcast Inkubatoru.

GALERIJA  Ovo su bolje polovice dinamovaca! Pogledajte ljepotice koje ljube plavi dečki
ARHIVA - Amsterdam: 4.10.2007. Dinamo pobijedio Ajax i ušao u Uefinu ligu
1/10

Mandžukić je već u toj prvoj od tri sezone u plavome dresu dao naslutiti kolika je klasa te da se može vinuti u nogometni vrh. "Takav je Mandžo, igra svoj nogomet i znaš da ćeš dobiti svoje. Svaki trening u željeznim kopačkama, a na betonu te samo pogleda i ide dalje, a ti paziš da te ne nagazi. To su bolovi, pucaju kosti", ispričao je nekadašnji reprezentativac. Rođeni Šibenčanin, jednu je sezonu igrao za Dinamo te potom otišao u Bešiktaš. 

Do kraja karijere je zamijenio mnoge klubove. Igrao je za Duisburg, Sturm Graz, Eintracht, Dinamo Moskvu, PAOK, Panathinaikos, da bi se vratio u Dinamo od 2015. do 2017. godine. Potom se preselio u Anorthosis, Šibenik i umirovio se u Aris Limassolu. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nastupio je 29 puta te postigao jedan gol.

VIDEO Što Dinamu treba za prolaz u nokaut fazu LP-a? Značajno su mu porasle šanse nakon Salzburga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije