LIGA PRVAKA NA MAKSIMIRU

Bjelica i trener Monaca su stari rivali: 'Drago mi je da ćemo se vidjeti, ali želim ga pobijediti'

Zagreb: Nenad Bjelica pozdravio navijače i igrače Lokomotive uoči početka utakmice Dinama i Lokomotive
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
30.09.2024.
u 19:30

Lani je Adolf Hütter s Monacom uzeo drugo mjesto u francuskoj ligi ispod PSG-a, a u ovu sezonu ušao je briljantno, sa šest pobjeda i jednim remijem iz sedam ogleda. Među tim ovosezonskim pobjedama je i 2:1 slavlje nad Barcelonom u prvom kolu Lige prvaka

Dvoboj Dinama i Monaca u drugom kolu Lige prvaka u srijedu neće biti nepoznanica treneru plavih Nenadu Bjelici (53) onoliko koliko bi se na prvu možda pretpostavilo. Strateg hrvatskog prvaka na drugoj će strani imati jednog od svojih najčešćih trenerskih suparnika u karijeri, gotovo vršnjaka Adolfa Hüttera (54), koji je od ljeta 2023. na klupi francuske momčadi. Austrijski stručnjak je po broju utakmica na četvrtom mjestu trenera protiv kojih se Bjelica sučeljavao u svojoj karijeri. Bjelica je jedino protiv Gorana Tomića (15), Heima Pfeifenbergera (15) i Samira Toplaka (13) vodio više utakmica, dok je s Hütterom imao 11 okršaja.

Devet od tih 11 utakmica odigrano je u drugom rangu austrijskog nogometa, dok su dvije odigrane u prvoj austrijskoj ligi. U tim ogledima Bjelica je vodio Lustenau, Wolfsberger i Austriju Beč, dok je Hütter vodio RB Juniorse, Altach i Grödig. Prvi put su se kao treneri u utakmici sučelili još tamo u svibnju 2009., a posljednju put u studenom 2013. godine. Hütter je u međusobnom omjeru malo uspješniji, s tri pobjede naspram Bjeličine dvije, no u tim međusobnim omjerima vrijedi istaknuti da su jedan drugome protivnici s kojima su odigrali najviše remija u svojim karijerama (6).

– Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, ali da, puno smo puta igrali jedan protiv drugoga. On je super tip, vrlo simpatičan, jako voli naše ljude. Jako je puno surađivao s našim ljudima, utakmice protiv njega vrlo su kvalitetne i interesantne, radujem se što ću ga ponovno vidjeti, drago mi je da je na ovako visokoj razini, to je zaslužio svojim radom. Imamo čak i zajedničkog menadžera, puno nas toga povezuje. Obojica ćemo htjeti pobijediti u srijedu, nadam se da ćemo mi biti uspješniji – rekao je Bjelica o Hütteru.

GALERIJA Bjelica pobjedom proslavio povratak u Dinamo! Plavi u velikom stilu najavili kraj krize

Zagreb: Nenad Bjelica pozdravio navijače i igrače Lokomotive uoči početka utakmice Dinama i Lokomotive
1/51

U kontekstu karijera u Austriji, Bjelica i Hütter su imali sličan put. Obojica su svoja trenerska imena i reputacije stvorili u drugoj austrijskoj ligi, obojica su sa svojim momčadima ostvarili promociju u najviši rang (Bjelica s Wolfsbergerom, a Hütter s Grödigom), da bi i jedan i drugi preuzeli klupe tamošnjih velikana. Bjelica je dobio angažman u Austriji Beč, a Hütter u Salzburgu. Što se tiče menadžera kojeg je Bjelica spomenuo, riječ je o Alenu Augustinčiću, koji, primjerice, vodi i trenersku karijeru Nike Kovača.

Nakon Salzburga, s kojim je osvojio austrijsko prvenstvo i Kup, Hütter se okušao na klupi švicarskog kluba Young Boys s kojim je također osvojio domaće prvenstvo. Potom je otišao i njemački Eintracht iz Frankfurta s kojim je u tri sezone u Bundesligi zauzeo sedmo, pa deveto, pa peto mjesto, dok je pretprošle sezone s Borussijom iz Mönchengladbacha završio kao deseti. Lani je s Monacom uzeo drugo mjesto u francuskoj ligi ispod PSG-a, a u ovu sezonu ušao je briljantno, sa šest pobjeda i jednim remijem iz sedam ogleda. Među tim ovosezonskim pobjedama je i 2:1 slavlje nad Barcelonom u prvom kolu Lige prvaka.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije