Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS NARODA

Bjelica u Hajduku? 'Stvorio je najjači Dinamo 21. stoljeća, ali s njime oko jedne stvari treba pripaziti'

Split: Golom Gavranovića Dinamo pobijedio Hajduk na Poljudu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
17.05.2024.
u 10:35

- Ako stvarno dođe Bjelica, to bi ili moglo biti baš dobro ili baš loše s velikom otpremninom, nema između. S obzirom da je riječ o Hajduku više mi baca na ovo drugo - neke su od reakcija navijača

U Hajduku traže trenera za nadolazeću sezonu. Nakon odlaska Mislava Karoglana poslije poraza od Rijeke na Rujevici na klupu je privremeno instaliran Jure Ivanković. Donedavni Karoglanov pomoćnik zadnjih šest kola u sezoni čuva mjesto nekom, kako se najavljuje, velikom imenu, koje će Hajduk povesti u novu kampanju. Predsjednik je izabran, sportski direktor još nije, a samim time niti trener, no na Poljudu uvjeravaju javnost i navijače da će se sve znati vrlo brzo.

Jedan od onih kandidata čije se ime spominje je i Nenad Bjelica. Dojučerašnji trener njemačkog bundesligaša Union Berlina sada je bez angažmana, ali i to bi se uskoro moglo promijeniti. Bjelica je, prema pisanju 24 sata, vrlo blizu klupe na Poljudu. Zna se i da ga želi Ivan Bilić, novi predsjednik Hajduka, ali u klubu strahuju od reakcije navijača.

Bjelica je na ime odšteta u Osijeku, turskom Trabzonsporu i Union Berlinu zaradio oko četiri milijuna eura. Svojedobno je pozitivno govorio o mogućnosti da jednog dana preuzme Hajduk, ako mu se projekt u klubu bude svidio. Navijači bi mu mogli zamjeriti period iz Dinama, odnosno finale Kupa iz 2018. godine kad su neke sudačke odluke oštetile Hajduk. Bjelica tada nije komentirao suđenje.

Povlači se dakle, i to pitanje odšteta u slučaju prijevremenog raskida suradnje, što je i u Hajduku, a i u zadnje vrijeme kod Bjelice, često slučaj. Hajduk nije financijski jak kao neki Bjeličini prijašnji klubovi pa bi isplatom odštete mogao imati i financijskih problema, a navijači strahuju baš od toga. Hajduk je već nedavno isplatio jednu dosta veliku odštetu bivšem treneru Ivanu Leki pa sada s Bjelicom ne žele ponoviti takav slučaj. 

Inače, na društvenim mrežama brojni navijači Hajduka oglasili su se po pitanju dovođenja Bjelice na mjesto trenera Hajduka. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih komentara:

- Nisam oduševljen ako bude, ali neću biti ni razočaran - piše jedan navijač uz obrazloženje za oba načina razmišljanja.

- Čovjek je napravio najbolju momčad Dinama 21. stoljeća, a u Osijeku je imao svoje prednosti i mane. Definitivno treba biti pažljiv - piše drugi.

- Bjelica je top kandidat, bez obzira što ja ili netko drugi mislio o njemu. I ako se dogodi, nadam se da neće biti pritiska na njega i ljude koji su ga doveli zbog stvari koje nemaju veze sa sportom. Nažalost, poznavajući kako puk diše, mislim da će se upravo to dogoditi...

- Ako stvarno dođe Bjelica, to bi ili moglo biti baš dobro ili baš loše s velikom otpremninom, nema između. S obzirom da je riječ o Hajduku više mi baca na ovo drugo - neke su od reakcija navijača.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
13:18 17.05.2024.

...nije Bjelica ništa stvorio, on je samo dobio u ruke najbolji Dinamo, drugi su ga stvorili i tepali mu, a ovaj je otišao sa otpremninom kao i drugdje gdje je bio... lovac na otpremnine... samo mu ovaj put lovina nešto slaba, odnosno oslabljena, nisam siguran da si Hajduk sada to može priuštiti, uostalom imali su izvrsnog trenera Leku, koji je po svemu za Hajduk i trebao je ostati, no problem je unutarnja organizacija, dok je tako nema uspjeha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije