EVO GDJE GLEDATI HNL

Bjelicu zbog smrti majke mijenja Bule, Zekić postao 'domar' da pomogne momčadi

Dinamo je u derbiju 22. kola HNL-a pobijedio Osijek 3:0
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.01.2022.
u 10:35

Start je jako bitan. Postigli smo u jesenskom dijelu odlične stvari. Mi ne moramo ništa, ali mi to želimo. Ići ćemo svaku utakmicu ponizno, s poštovanjem, pa i protiv Slaven Belupa. Za nas je svaka utakmica kao da igramo Ligu prvaka - rekao je Bule

Nakon što su u petak Istra i Gorica otvorile novi dio HNL-a, nastavljaju ga dva subotnja susreta. 

U ranijem terminu od 15 sati se u osječkom Gradskom vrtu susreću momčadi dva domaća stratega Nenada Bjelice i Zorana Zekića. Doduše, Bjelica neće prisustvovati ovoj utakmici zbog tužne vijesti. U četvrtak mu je preminula majka Mirjana s kojom je bio jako blizak i koja ga je uvijek isticala kao svoj veliki ponos. Na klupi domaće momčadi će tako biti Bjeličin dugogodišnji pomoćnik Nino Bule. I on, kao ni njegov šef, ne skriva ambicije za naslov prvaka. 

- Mislim da tablica govori svoje. Imamo isti broj bodova, dugi je put do kraja sezone. Moramo se na sebe fokusirat i mislim da je to najbolji put - ne baviti se drugim momčadima. Start je jako bitan. Postigli smo u jesenskom dijelu odlične stvari. Mi ne moramo ništa, ali mi to želimo. Ići ćemo svaku utakmicu ponizno, s poštovanjem, pa i protiv Slaven Belupa. Za nas je svaka utakmica kao da igramo Ligu prvaka - rekao je Bule.

25.11.2020., stadion Aldo Drosina, Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, NK Istra 1961 - NK Osijek. Nenad Bjelica, trener Osijeka Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Zekić je ovoga puta opet u ulozi gostujućega trenera. Dolazi sa svojim Koprivničanima desetkovan ozljedama. Nema neka od najjačih imena kao što su Krstanović i Paracki, kao što je poznato nema niti Glavčića čiji je odlazak i najveći dugoročni udarac za farmaceute, ali 120.000 eura odštete koje će Khimki platiti će dobro doći.  Zoran Zekić je stabilizirao momčad potkraj jesenskog dijela prvenstva, a najznačajniji odlazak svakako je onaj Nemanje Glavčića. Nema niti Monjca koji je na posudbi, ali je stigao Ante Crnac iz Dinama. 

Morali su Koprivničani otkazati i pripreme u Medulinu zbog koronavirusa koji je poharao njihovu svlačionicu, a onda im je domaći teren bio smrznut pa su dobar dio priprema odradili na umjetnoj travi.  Ipak su se na kraju snašli pa nešto ranije doputovali u Slavoniju i poslužili se terenom lokalnog NK Torpeda iz đakovačkog prigradskog naselja Kuševac. Bila je to atrakcija i za domaće stanovnike koji su došli gledati dva treninga prvoligaša na svome obnovljenom stadionu, a trener Zekić je i sam popravio što je mislio da treba pa je tako 'lajnao' travnjak ako bi sve bilo perfektno i time se pohvalio na društvenim mrežama. 

Drugi susret od 17:05 spreman je za Šibenik i Hajduk. Kraj jesenskog dijela sezone Bijeli su dočekali na četvrtoj poziciji  s osvojenih 35 bodova u 19 odigranih utakmica, dok je Šibenik završio kao sedmoplasirana momčad s 22 boda u 20 odigranih kola.  Hajdukovci su zimske pripreme odradili na Poljudu nakon što su i oni zbog korone otkazali planove u Portugalu. 

S druge strane, Šibenik je u pripreme za nastavak sezone ušao s novim trenerom, Ferdom Milinom, koji će voditi momčad sa Šubićevca u nastavku sezone, a središnji dio priprema Šibenčani su odradili u Medulinu. 

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na novopridošlog veznjaka Lukasa Grgića koji je u posljednjoj utakmici odigranoj za Lask u austrijskoj Bundesligi dobio peti žuti karton što automatski označava suspenziju za sljedeću utakmicu, a to se odnosi i na utakmice HT Prve lige. 

Susret Osječana i Slavena kao i Šibenčana s Hajdukom možete pratiti u izravnom prijenosu na Arena Sportu 3.

16.01.2022.,Split - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Hajduka i Sirokog Brijega na Poljudu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije