NOVA SEZONA Sljedeći nastup naša najbolja atletičarka imat će 29. siječanja u švedskom gradu Göteborgu

Blanka bi loše prihvatila skok manji od dva metra

28.01.2009.
u 08:41

Blanka Vlašić nakon prvog ovosezonskog dvoranskog mitinga ima bolji prosjek skokova nego lani. Jer lani je dvoranu završila s prosjekom od 2,02 metra, a u Rijeci je krenula skokom preko 2,03 metra.

– Ha-ha! To je tek prvi miting. Vidjet ćemo kako će završiti sezona tamo negdje u ožujku. Iskreno, nisam očekivao ovakav rezultat. Uostalom, recite mi čovjeka koji zna sve unaprijed. Meni ne bi smetalo da je skočila manje, no znam da bi Blanka vrlo teško prihvatila rezultat ispod dva metra – rekao je Joško Vlašić.

Suze i smijeh
Na posljednjem treningu bilo je i suza.

– Je, nije mogla preskočiti više od 1,96 metara. Ona je plakala, a ja sam se smijao. Govorio sam joj i obećao da će u Rijeci biti puno bolje. I onda se smirila i ispalo je da sam bio u pravu – istaknuo je Joško.

Blanka je dan kasnije bila vrlo zadovoljna svojim premijernim nastupom u ovoj sezoni.

– Moram priznati da mi je lanjsko iskustvo iz dvorane jako pomoglo u Rijeci. Oduševili su me i gledatelji, koji u početku nisu baš uspjeli uhvatiti ritam pljeskanja, ali bit će bolje drugi put – rekla je Blanka.

Kako je s ozljedom?

– Sve je u redu. Kod pokušaja na 2,06 metra malo sam jače nagazila i došlo je do boli u skočnom zglobu. No, daleko od toga da ću 29. siječanja propustiti natjecanje u Göteborgu – rekla je Blanka.

Podloga u Rijeci bila je dosta dobra.

– Bila je mekana i treba na takvoj podlozi znati trčati i skakati. Ono što je dobro jest to da se na ovakvoj podlozi ne možeš teže ozlijediti – rekla je Blanka.

Ruskinje Kljugina i Skolina “pogurale” su Blanku da skače preko dva metra.

Brineta protiv plavuše
– Dobra je bila konkurencija. Opet, nisam se previše umorila ni potrošila snagu – istaknula je Blanka Vlašić.

Viktorija Sivka Kljugina ugodno je iznenađenje na početku sezone.

– Otkako joj je trener suprug, koji je bio olimpijski pobjednik u Sydneyu, vidi se velik napredak. Ima zaista odličnu tehniku i bit će opasna konkurencija ove sezone. Zanimljiva je još jedna Ruskinja, koja nije bila u Rijeci. Riječ je o Irini Gordejevoj, koja ima 22 godine i ove je sezone preskočila 1,94 metra – rekao je Joško Vlašić.

Sljedeći nastup Blanka ima u četvrtak. Bit će to prvi veliki dvoboj Blanke Vlašić i Arianne Friedrich. Njih dvije jedine su ove sezone preskočile preko dva metra.

- Arianne je imala tri dana više za odmor, no to ne mora biti njezina prednost na natjecanju u Švedskoj – rekao je Joško Vlašić.

U odnosu na prošlu sezone Blanka i Arianne su promijenile imidž. Blanka se ošišala na kratko, a Arianne je od crnke postala plavuša.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije