IAAF OBJAVIO U MONACU

Blanka: Bolt me zvao na zabavu, ali ne uklapa mi se

Blanka Vlašić
AFP
22.11.2009.
u 17:57

Amerikanka Sanya Richards i Jamajčanin Usain Bolt proglašeni su najboljim atletičarima u 2009. godini. Sanyi i Usainu to je drugi put da su proglašeni najboljima.

 I dok je proglašenje najbržeg čovjeka svijeta bilo nekako i očekivano, u konkurenciji atletičarki potajno smo se nadali da bi Blanka Vlašić mogla ponijeti epitet najbolje. No u svojoj drugoj nominacija i drugi je put ostala kratka.

– U godinama kada je osvajala naslove svjetske prvakinje i kada je završavala sezone s najboljim rezultatima, nije najbolja. Rekli su joj da za nju još ima vremena. Tko može garantirati da će ostati zdrava i bez ozljeda? – rekao je Joško Vlašić, njezin otac.

Sanya je ove sezone osvojila dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu (400 m i članica štafete 4x400 m), bila je jedna od onih koji su podijelili jack pot Zlatne lige. Od 11 natjecanja u deset je pobijedila i ima četiri najbolja rezultata sezone.

– Ako već nije najbolja svjetska atletičarka, Blanka je morala biti najbolja u Europi. A bolja od nje bila je Španjolka Rodriguez koje nema ni blizu u izboru za najbolju svjetsku atletičarku – rekao je Vlašić.

Blanka je večer uoči izbora provela u odabranom društvu, na večeri predstavljanja Dijamantne lige.

– Sjedila sam s Usainom Boltom, Kenenise Bekeleom, Tysonom Gayom, Jelenom Isinbajevom, Asafom Powellom, Sanyom Richards i Andreasom Thorkildsenom. Svi smo ambasadori Dijamantne lige koja broji 14 mitinga.

Sanya Richards pitala je Blanku o mogućnosti rušenja svjetskog rekorda, podsjetivši da je nagrada za to u Dijamantnoj ligi 50.000 dolara.

– Osjećam da svjetski rekord dolazi. Nadam se da će se dogoditi na pravome mjestu u pravo vrijeme.

Hoće li prihvatiti Boltov poziv da dođe na Jamajku 5. prosinca na njegov party?

– Ne, morala sam se zahvaliti na pozivu jer mi se ne uklapa u program priprema – kazala je Vlašić.

No zato je imala vremena za Safinu koja je izrazila želju da upozna Blanku. Zahvaljući Deanu Vojnoviću, kondicijskom treneru ruske tenisačice i bivšem atletičaru, ta želja joj se ispunila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije