ATLETIKA

Blanka i sljedeće godine skače za milijun dolara

18.12.2008.
u 18:47

Međunarodna atletska federacija (IAAF) u četvrtak je u Monte Carlu potvrdila deset disciplina na mitinzima Zlatne lige čiji će akteri kandidirati za jack pot od milijun dolara.

Za razliku od 2008. godine, kada je zbroj deset disciplina uključivao šest muških i četiri ženska natjecanja, u sljedećoj će u obje konkurencije za jack pot biti izloženo po pet disciplina. Za Hrvatsku je najvažnije da je među ženske opet ušao skok u vis, te da će Blanka Vlašić i sljedeće godine juriti nagradu.

- Kao i obično, nastojali smo u borbu za milijun dolara uključiti one najatraktivnije discipline obzirom na rasporede snaga u njima. Sigurni smo da je ovaj stimulacijski sustav najsigurniji način za osiguravanje najvećih zvijezda, te da će svi najkarizmatičniji atletičari biti akteri mitinga Zlatne lige – izjavio je Lamine Diack, predsjednik IAAF-a.

Osvajanje jack pota, ili njegovu djelidbu, osigurat će samo oni natjecatelji koji budu pobijedili u svih šest mitinga Zlatne lige. Ne pobijedi li nitko šest puta, eventualni će peterostruki pobjednik/ci uzeti/raspodijeliti nagradu od 500.000 dolara.

Discipline u konkurenciji za jack pot:

Atletičari: 100m, 400m, 3000/5000m, 110m prepone, koplje

Atletičarke: 100m, 400m, 100m prepone, skok u vis, skok s motkom

Raspored mitinga Zlatne lige:

1. Berlin, Njemačka – nedjelja, 14. lipnja

2. Oslo, Norveška – petak, 3. srpnja

3. Rim, Italija - petak, 10. srpnja

4. Pariz, Francuska – petak, 17. srpnja

5. Zürich, Švicarska – petak, 28. kolovota

6. Bruxelles, Belgija – Petak, 4. rujna

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije