VEČERNJI U NEW YORKU

Blanka u rozoj dekici: Srce mi je govorilo - možeš ti to!

'Blanka Vlasic of Croatia celebrates clearing the bar at 1.91 meters on her way to winning the women's high jump   at the Diamond League Adidas Grand Prix in New York, May 25, 2013. REUTERS/Gary Hers
Reuters/Pixsell
26.05.2013.
u 17:14

- Dok sam skakala prisjetila sam se svojih početaka, osjećala sam se kao da mi je prvo natjecanje - rekla nam je Blanka Vlašić u New Yorku

Blanka Vlašić je u New Yorku nakon prvog pokušaja preskočila 194 centimetara i pobijedila na trećem mitingu Dijamantne lige.

- Sretna sam, ne mogu riječima opisati kako se dobro osjećam. Hladno je, kišno, nisam se mogla dobro zagrijati, vremenski su uvjeti kao zimski ali srce mi je govorilo- idi naprijed, ti to možeš - izjavila je Blanka za Večernji list nakon pobijede zamotana u svoju roza dekicu trpeći bol u nozi i žureći se presvući u toplu odjeću.

Bog je bio uz mene

- Molila sam se Bogu da bude uz mene, ovo je moj novi početak i hvala svima na podršci. Dok sam skakala prisjetila sam se svojih početaka, osjećala sam se kao da mi je prvo natjecanje. Vidjeli ste koliko je vjetar puhao i bacao letvicu a od kiše je teren bio natopljen, morala sam se nakon svakog skoka oblačiti, zagrijavati, pa opet svlačiti. Nenormalni su to uvjeti ali sad je gotovo i samo se pitam da li ću ujutro morati zvati trenera u sobu i vikati - Bojane, Bojane, boli noga, ne mogu ni do toaleta! Daj Bože da tako ne bude! Osjećala sam svaku stanicu moje noge dok sam skakala i bilo bi idealno da su vremenski uvjeti bili bolji ali tu je pobjeda i sada je samo važno da sam se vratila u natjecateljsku formu - zaključila je Blanka.

Publika na stadionu je skandirala njeno ime a predstavnici hrvatske zajednice i Generalnog konzulata RH u New Yorku čestitali su Blanki Vlašić na uspjehu i promicanju hrvatskog imena.

Jača i od olimpijskog srebra

Naša je skakačica bez ijedne pogreške preskočila sve visine do 197 centimetara (178, 180, 185, 188 i 191, 194) što joj je bilo dovoljno za pobjedu. Nakon toga ostala je sama na zaletištu, a pokušala je i preskočiti letvicu postavljenu na 197 centimetara, ali ju je triput rušila. Prije toga je treneru dobacila - idemo pokušati na dva metra jer je ponesena uspjehom prvih skokova bila ona stara Blanka, spremna za nove izazove i samouvjerena. Upravo je to najvažnije za njen nastup u New Yorku jer je prebrodila tremu novog početka, pokazala svima da je fizički i psihički spremna i pred njom je sada novo natjecanje idućeg mjeseca u Rimu. Druga je bila Šveđanka Emma Green, a treća Brigetta Barrett, olimpijska doprvakinja.

Nakon prvog uspješnog skoka u 13.20 sati po američkom vremenu Blanka je izgledala zadovoljno i počela je komunikaciju s gledateljima među kojima je bila velika grupa Hrvata. Oni su rastvorili hrvatsku zastavu da bi Blanka vidjela gdje su smješteni pa ih je nastavila pozdravljati tijekom cijelog natjecanja. Prepoznala je i nekoliko dragih prijatelja iz New Yorka među kojima je bio i bivši tenisač Mario Ančić. U trenutku kad je od sreće i zaplesala preskočivši 1.90 centimetara izgledalo je da više ništa ne može zaustaviti našu Blanku na putu prema pobijedi i još važnije uspješnom povratku na sportsku scenu. Pogledom je stalno tražila trenera Bojana Marinovića koji je bio smiren i uvjeren da Blanka može pobijediti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije