dodjela nagrada u beogradu

Blankina fešta u Srbiji

\'atletika04_nnn_spo_161010\'
Foto: VL
1/4
17.10.2010.
u 13:05

- Došla sam autom i dovela dvije prijateljice - pričala je Blanka u Beogradu.

Blanka Vlašić i Sandra Perković, europske prvakinje u visu i bacanju diska, u subotu su se zajedno s francuskim troskokašem Teddyjem Tamghom predstavile novinarima u beogradskoj Skupštini kao dobitnici nagrada za najbolje u Europi ove godine. Blanka je proglašena najboljom atletičarkom Europe, a Teddy i Sandra "najsjajnijim zvijezdama u usponu". Nedostajao je tek najbolji atletičar Francuz Christophe Lemaitre, europski prvak na 100 metara.

Prvi put tako daleko

– Lemaitre ima dobar razlog zašto nije došao. Nastupa za svoj klub na prvenstvu Francuske – rekao je Hansjorg Wirz, predsjednik Europskog atletskog saveza. Za najbolje je glasovalo 10 tisuća ljudi, što je rekord.

– U Beograd sam doputovala svojim automobilom. Sa mnom su došle i dvije prijateljice. Ovo je prvi put da sam autom išla tako daleko i baš nam je bilo super na putu – rekla je dobro raspoložena Blanka Vlašić.

Iza nje je zaista sjajna sezona.

– Početak godine nije bio dobar. Znate i sami da sam umalo odustala od svega. Kada sam u Barceloni osvojila zlato, to me podiglo iz mrtvih, a nakon pobjede u Splitu, na Kupu kontinenata, vratilo mi se izgubljeno samopouzdanje.

Pitali su je koji je ključ njezina uspjeha:

– Koliko imate vremena? Teško je to ukratko reći. Da vidimo... To bi bila potpora obitelji, dobra logistika, dnevna motivacija. Ozbiljno pristupam svakom svom koraku. Odgovornost uvijek mora biti prisutna, što god da radim.

Nekakve američke analize kažu da ste već prestari za rušenje svjetskog rekorda?

– Mrzim te stereotipne izjave da je netko na vrhuncu sa 25, 26 godina. Ja nisam kao drugi i to ću dokazati. Imam motiva da još dugo, dugo skačem i imam još vremena da postignem sjajne rezultate. Do sada nisam imala ni jednu težu ozljedu pa se nadam da ih neće ni biti – rekla je Blanka.

– Nadali ste se da ćete ove godine biti i najbolja svjetska atletičarka?

– Jooj, to mi je velika želja. Nadala sam se da ću to postati 2007. pa nisam. Bolje je ništa ne očekivati – rekla je.

Jeste li se predomislili za zimsku sezonu?

– Ne, neću se natjecati, ali normalno ću trenirati.

Premda je Srbija poznata po dobrom roštilju, Blanka je ostala vjerna svojoj hrani.

Sandra počela trenirati

– Već sam proučila gdje mogu naručiti sushi – zaključila je Blanka.

Sandra Perković, za razliku od Blanke, ove će zime biti u punom pogonu.

– Počela sam trenirati. Moram priznati da ne volim previše tu zimsku sezonu. Nekako su lošiji rezultati, a ja ne volim kada loše bacam – rekla je Sandra koja je u Beograd došla u pratnji mame i trenera Ivančića.

– Kako se nosi s velikim očekivanjima sljedeće sezone?

– Super. Nakon europskog seniorskog zlata počela sam ozbiljnije gledati na treninge. S očekivanjima se mogu nositi jer očekivanja drugih ne mogu nikako biti veća od mojih – rekla je Sandra.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:29 17.10.2010.

s francuskim troskokašem Teddyjem Tamghom ====================================== hehehe nisam znao da su francuzi crnci

MA
MagicSerb
15:43 17.10.2010.

worldwizards, pa gde ti živiš?Vidiš za šta se Napoleon borio? Da mu Mađar Sarkozy bude naslednik, da \"Francuzi\" budu Tamngh, Henry, Tsonga i slični \"hukatori\". Danas kad kažeš Francuz, ne znaš ni na šta da pomisliš...Tužno u svakom slučaju.

OB
-obrisani-
21:57 17.10.2010.

U svakom slučaju Blanka dobro došla u Srbiju!!! Svaka čast, ipak se radi o vrhunskom sportisti, a biti uspešan sportista je neka vrsta sinonima za međunarodnu nacionalnost!!! Što se mene tiče sportisti su mi uvek prihvatljiviji u odnosu na političare!!!! Svaka čast za Blanku još jednom!!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije