SLAVLJE U DUBLINU

Walters zavio Bosnu i Hercegovinu u crno, Irska se plasirala na Euro!

Irska BiH
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
16.11.2015.
u 22:36

U prvom susretu bilo je 1:1 i umjesto da BiH odigra utakmicu za pamćenje, odigrala je za zaborav i završilo je 2:0 za Irce

Irska nije dopustila nikakvo iznenađenje i u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo dogodine u Francuskoj pobijedila Bosnu i Hercegovinu 2:0, a oba pogotka u noći koju će Dublin dugo pamtiti zabio je Jonathan Walters, nogometaš Stoke Cityja koji je već Asmiru Begoviću zabio i u susretu protiv Chelseaja.

Otpočetka se vidjelo da Irci bolje stoje na travnjaku jer gosti centar nisu prešli prvih 15 minuta na pravi način. Potvrdilo se tako da momčadi Velike Britanije i Irske kroz povijest nikako ne leže momčadima s prostora bivše Jugoslavije. Možda je u pitanju trema, možda se ne snalaze s tako žestokom i destruktivnom igrom, a možda jednostavno nisu bolji u određenim utakmicama. Kako god bilo, poslije sumnjivog igranja rukom Lulića u kaznenom prostoru nizozemski sudac Kuipers dosudio je kazneni udarac i u 24. minuti Irska preko Waltersa vodi 1:0.

Malo je proigrala nakon toga BiH, trudili su se i vodili igru do nekih 35 metara od gola domaćina, a onda više nisu imali rješenja. Na taj način se nije mogla ugroziti obrana Irske. Činilo se da bi u drugom dijelu moglo doći do preokreta u igri, no nije. Irci su osjetili "krv" i krenuli žestoko, zaustavljali su igru tenhički potkovanijih gostiju, borili se i prijetili iz kontri i polukontri. Isplatilo se u 70. minuti kad ponovno zabija Walters i završava ovu priču.

Izbornik Mehmed Baždarević preuzeo je BiH u prosincu prošle godine i otad su naši susjedi izgubili samo od Belgije (1:3) te došli do dodatnih kvalifikacija. Trebalo je napraviti "samo" još korak da svjedočimo filmskom scenariju, ali uz izrazito neraspoloženog Edina Džeku, nervoznog Emira Spahića i Vedada Ibiševića na klupi kad mu je mjesto na travnjaku, jednostavno nije išlo. Naravno, treba kazati da su Irci bili zreliji u obje utakmice i zasluženo idu na Europsko prvenstvo.

TIJEK SUSRETA UŽIVO:

Irska - Bosna i Hercegovina 2:0 (Walters (p) 24', 70')

Kraj utakmice.

GOOOL! Walters ponovno zabija za Irsku čini se da je to kraj za BiH.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Završilo je prvo poluvrijeme, a pred njegov kraj nešto je BiH i odigrala.

GOOOL! Walters zabija s bijele točke u 24. minuti. Lulić je skrivio kazneni udarac jer je rukom dirao loptu.

Bosna i Hercegovina ne može preći centar, Irska pritišće.

Uoči susreta održana je minuta šutnje žrtvama teorirističkog napada u Parizu.

Irska: Randolph - Coleman, Keogh, Clark, Brady - McCarthy, Whelan, Hendrick, Hoolahan - Walters, Murphy.

BiH: Begović - Vranješ, Zukanović, Spahić, Kolašinac - Cocalić, Medunjanin - Pjanić, Lulić - Višća - Džeko

>> Skandal u Dublinu! Navijači BiH prekinuli minutu šutnje za pariške žrtve!

>> BiH dominirala pa na kraju u Zenici jedva izvukla remi s Ircima!

Komentara 128

Avatar Pravednik80
Pravednik80
20:19 16.11.2015.

Eto, a ja se ipak nadam da ne će, već da će katolici i europljani proći dalje.

MI
mirr
20:31 16.11.2015.

ajmo braco irci

DI
Diosiario
21:25 16.11.2015.

Baš gledam utakmicu i pitam se kakva je to slaba i jalova grupa bila u kojoj je ovakva jadna ekipa kao što je ova bosna uspjela biti treća. ja nešto gore odavno nisam vidio na terenu. Šaka jada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije