Ti se nemaš sramit kaj!

Bravo, Dinamo! Ovo je podatak na koji u Maksimiru mogu biti ponosni

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
24.02.2022.
u 20:49

Ovo je treće Dinamovo prezimljavanje u posljednje četiri godine, što znači da su plavi sad već europska proljetna konstanta. Navijačima Dinama sigurno je bitno i da se Dinamo po broju prezimljavanja sada izjednačio s Hajdukom.

Bravo, Kopiću! Bravo Dinamo, ti se nemaš sramit kaj! Dinamo je od Seville ispao muški, uzdignute glave, blistavom pobjedom od koje u konačnici nema rezultatski benefit, ali je pokazao Europi, pa i suparnicima u Hrvatskoj ligi: 'Mi smo Dinamo, ne otpisujte nas nikada!'.

Na žalost, suočen s nenadoknadivim gubicima, izostancima Ademija i Ivanušeca, Dinamo sinoć nije mogao više od utješne pobjede nad favoriziranim Španjolcima. Pa ipak, priuštio im je pritisak i obruč kakvome se nisu nadali, petnaest minuta strave u drugom poluvremenu, u kojima su Andalužani bili u mišjoj rupi, a Dinamu je nedostajalo samo malo više pogonskog goriva. I da, nedostajao im je i onaj nesuđeni Jurićev pogodak iz Seville. Sada se tek vidi kakvu je težinu imao taj promašaj...

Dinamov trener Željko Kopić pripremio je i vodio ovu utakmicu manirom stratega sa stotinu europskih utakmica u nogama. Da, ispao je, a ispisao povijest kao prvi Dinamov trener još od legendarnoga Branka Zebeca koji je u istoj sezoni svladao dvije momčadi iz liga Petice. Zebec je u sezoni 1966./1967. skinuo Juventus i Eintracht, a Kopić 2021./2022. West Ham i Sevillu. A ovo mu je bila tek treća europska utakmica na Dinamovoj klupi.

Ako za Dinamo postoji još poneko zrno utjehe nakon ispadanja od Seville, onda je to podatak na koji u Maksimiru mogu biti ponosni: ovo je treće Dinamovo prezimljavanje u posljednje četiri godine, što znači da su plavi sad već europska proljetna konstanta. Navijačima Dinama sigurno je bitno i da se Dinamo po broju prezimljavanja sada izjednačio s Hajdukom. Oboje ih imaju po sedam.

Na kraju, Dinamo se ispadanjem od Seville riješio tereta koji ga je sputavao u jednoj mnogo važnijoj misiji od osvajanja Europske lige: sprintu prema obrani naslova prvaka. Ovako goropadnome Dinamu, naravno pod uvjetom da zadrži moć ponavljanja, Hajduk, Osijek i Rijeka teško će moći parirati.

Tako nedjeljni derbi Osijek – Dinamo dobiva još jednu novu, intrigantnu dimenziju i postaje najiščekivaniji meč ovih suparnika u povijesti Hrvatske lige. 

Ključne riječi

Komentara 8

FR
freeshooter
21:36 24.02.2022.

Ma što reći, dvojako...veliki je i ovo uspjeh, no dojam je da smo bili kompletni, pobjedili bi i za prolazak dalje...odigrali smo oba dvije dobre europske utakmice...čestitke dečkima, treneru i upravi...a sada superiorno osvojiti HNL, nikad jaču, moćniju i zanimljiviju ligu...bravo za hrvatski nogomet...idemo dalje samo jako...ale ale dinamo ale...

Avatar mlijeko
mlijeko
21:43 24.02.2022.

Bojim se da su HNS i Kustić odlučili da Hajduk bude prvak a suci to jako lijepo odrađuju.

GR
grrrrrrrrrrrrrrr
11:52 25.02.2022.

Ispadanjem dinama iz evrope riješeno hrvatsko prvenstvo. plus 10 najmanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije