Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Bravo Zrinka! Ljutić došla do postolja u slalomu i izjednačila najbolji rezultat karijere

AUT, FIS Weltcup Ski Alpin, Lienz
EXPA/ Dominik Angerer
11.02.2024.
u 14:25

Podsjetimo, Zrinka je do svojeg prvog postolja došla na kraju prošle sezone trećim mjestom slaloma u češkom Špindlerovom Mlinu, a potom je prije nekoliko tjedana drugim mjestom u slalomu u slovačkoj Jasni ostvarila svoj najbolji plasman karijere, koji je sad izjednačila

Fenomenalne vijesti nam dolaze iz andorskog Soldeua! Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić je u devetom slalomu sezone Svjetskog kupa došla do svojeg trećeg postolja u karijeri drugim mjestom, izjednačivši svoj najbolji plasman karijere.

Iako je u prvoj vožnji imala relativno visok startni broj 15, Zrinka je puno riskirala, bacila se na glavu, bila čak i na rubu ispadanja nekoliko puta, ali na kraju svojom vožnjom doskijala do trećeg mjesta u prvoj vožnji, za zaostatkom od 42 stotinke za Annom Swenn Larsson koja je bila najbrža nakon prvog dijela utrke..

U drugoj vožnji naša 20-godišnja predstavnica je skijala još i bolje nego li u prvoj vožnji, pogotovo u položenijim dijelovima staze u kojem je dala 'gasa' i napravila veliku prednost u odnosu na svoje konkurentice.

Na kraju je Anna Swenn Larsson zadržala prvo mjesto iz prve vožnje i došla do pobjede s 35 stotinki bržim vremenom od Ljutić, a treće mjesto je zauzela Amerikanka Paula Moltzan s 83 stotinke zaostatka za pobjednicom.

Zrinka je u drugom dijelu sezone uhvatila sjajnu formu i u slalomu i u veleslalomu, te je već sada, u mladom stadiju karijere ušla u miks s najboljim skijašicama svijeta.

Podsjetimo, Zrinka je do svojeg prvog postolja došla na kraju prošle sezone trećim mjestom slaloma u češkom Špindlerovom Mlinu, a potom je prije nekoliko tjedana drugim mjestom u slalomu u slovačkoj Jasni, a sad je izjednačila taj plasman.

VEZANI ČLANCI:

Naša druga predstavnica u ovoj utrci, Leona Popović nije imala dobro izdanje u andorskom skijalištu. Nakon prve vožnje je bila na 22. mjestu, a u drugoj vožnji je još malo pokvarila plasman te na kraju završila na 25. mjestu. Ni u prvoj ni u drugoj vožnji Leona nije uspjela uhvatiti pravi ritam, posebice na strminama gdje je gubila puno vremena.

U poretku slaomašica prva dva mjesta drže skijašice koje zbog ozljeda nisu nastupale u Soldeu. Vodeća je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 630 bodova, a druga je Slovakinja Petra Vlhova s 505 bodova. Na trećem mjestu je Lena Duerr s 402 boda.

Zrinka se u ovim drugim mjestom u poretku slalomašica popela s 12. na osmo mjesto, sad ima 241 bod. S druge strane, Popović je pala s 10. na 14. mjesto, ima 169 bodova.

Skijašice će na idući slalom Svjetskog kupa morati čekati gotovo mjesec dana, točnije do 10. ožujka kad je na rasporedu utrka u švedskom Areu. Do kraja sezone ostale su još dvije slalomske utrke.

Komentara 5

BJ
Barutanski jarak
14:41 11.02.2024.

Zrinka Ljutić je zakon!!!!!!!!!!

NE
Neretva93
14:57 11.02.2024.

Bravo ⛷️🏅

Avatar Asterix
Asterix
14:45 11.02.2024.

Bravo Zrinka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije