EUROPSKA SUPERLIGA

Čelnik natjecanja koje bi moglo srušiti Ligu prvaka: 'Lako ćemo pronaći klubove koji žele igrati'

FILE PHOTO: Super League words are seen in front of twelve of Europe's top football clubs logos in this illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
22.12.2023.
u 16:33

Najjači argument ovog projekta je dostupnost praćenja utakmica bez dodatnih troškova putem mrežnih i televizijskih prijenosa, a financirao bi se putem oglašavanja

Čelnik projekta europske nogometne Superlige Bernd Reichart uvjeren je da će naći 64 kluba koji će se prijaviti za ovo natjecanje, iako su mnogi veliki klubovi, pa i oni iz Hrvatske, već najavili da neće sudjelovati. 

Prvotna ideja koja je predstavljena 2021., a u kojoj je Superligu trebalo sačinjavati 12 najmoćnijih europskih nogometnih klubova, zaustavljena je brzom reakcijom predsjednika krovne europske nogometne organizacije (UEFA) Aleksandera Čeferina i njegovih suradnika.

GALERIJA Dinamo unutar 10 minuta srušio Ballkani (3:0) i osigurao europsko proljeće

FILE PHOTO: Super League words are seen in front of twelve of Europe's top football clubs logos in this illustration
1/21

No, u četrvtak je Europski sud pravde presudio u korist Superlige spriječivši UEFA-u u pokušaju blokiranja pokretanja novog natjecanja koji bi trebao biti suparnik Ligi prvaka i ostalim europskim klupskim natjecanjima. 

Agencija A22 Sports, koja stoji iza ideje pokretanja Superlige i još uvijek uživa podršku Real Madrida, ima novi plan u kojem bi se novo natjecanje sastojalo od tri divizije te sustav ne bi bio zatvoren i namijenjen isključivo najbogatijim klubovima.

VEZANI ČLANCI:

"Uvjereni smo da ćemo lako pronaći 64 momčadi", izjavio je izvršni direktor A22 Sportsa Bernd Reichart za njemačku izvještajnu agenciju dpa. "Želimo dalje razvijati prijedlog, sada klubovi to konačno mogu učiniti otvoreno i bez straha od sankcija. Oni nam mogu pomoći da pronađemo način da ponovno učinimo nogomet velikim u Europi", rekao je Reichart.

Najjači argument ovog projekta je dostupnost praćenja utakmica bez dodatnih troškova putem mrežnih i televizijskih prijenosa, a financirao bi se putem oglašavanja.

VIDEO Vjenčali su se Iva Šarić i Bruno Petković, a imali su još jedan razlog za slavlje na taj datum

Komentara 1

VK
vječni krojf
19:16 22.12.2023.

Hrvatski klubovi tu nemaju šta tražiti, ali Hajduk bi ipak mogao tu igrati prema svojem koeficijentu,jer je osvojio nekoliko bodova u konferencijskoj ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije