PALA MU JE VRIJEDNOST

Budućnost Marka Livaje pod velikim je upitnikom. Najnoviji potez Nikole Kalinića to jasno sugerira

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
04.06.2024.
u 20:07

Na najpoznatijoj platformi za procjenjivanje tržišnih vrijednosti nogometaša, Transfermarktu, ažurirane su vrijednosti igrača u HNL-u

Na najpoznatijoj svjetskoj platformi za procjenjivanje tržišne vrijednosti nogometaša, Transfermarktu, napravljeno je najnovije ažuriranje vrijednosti nogometaša iz HNL-a. Na uvjerljivom prvom mjestu i dalje je Dinamov 21-godišnji kreator i hrvatski reprezentativac Martin Baturina, čija je vrijednost porasla s 18 na 20 milijuna eura. Njegov prvi pratitelj je Hajdukov Amerikanac, 19-godišnji Rokas Pukštas, čija je vrijednost skočila sa šest na osam milijuna eura.

Na diobi trećeg mjesta nalazi se pet igrača s vrijednosti od pet milijuna eura; Dinamov branič Mauro Perković te Rijekini kreativci Toni Fruk i Niko Janković, čije su vrijednosti porasle, glavna strijela Dinama Bruno Petković, čija je vrijednost ostala ista, te kapetan Hajduka Marko Livaja, čija je vrijednost pala s prethodnih 6,5 milijuna eura. Nakon njih je na osmom mjestu kapetan Rijeke Nediljko Labrović s vrijednošću od 4,5 milijuna eura, a potom slijede četiri igrača koja su procijenjena na četiri milijuna eura; Hajdukov Niko Sigur, Rijekin Marco Pašalić te Osijekov napadački dvojac Ramon Mierez i 18-godišnji Anton Matković, kojem se vrijednost ovim ažuriranjem udeseterostručila.

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/5

Inače, iz okruženja bliskog Hajduku dolaze vijesti da je novi sportski direktor Nikola Kalinić i dalje aktivan na poljskom tržištu, kako igrača, tako i trenera. Sve se glasnije priča o tome da bi novi trener Hajduka mogao postati Marek Papszun. Ime je to koje je relativno nepoznato hrvatskoj sportskoj javnosti, ali riječ je o bivšem treneru Rakowa. Poljski novinar Lukasz Gikiewicz navodi da je prva Kalinićeva želja za novog trenera upravo Papszun koji je Rakow uveo iz treće u prvu ligu, a onda s njime postao i prvak Poljske. Problem bi mogao biti taj što se, prema navodima poljskih medija, Papszun nakon godine dana odsutstva obećao vratiti u Rakow, pa ostaje pitanje je li on stvarno u opciji da postane novi trener Hajduka.

S druge strane, napadač Slask Wroclawa, Erik Exposito, najbolji strijelac prošlosezonske poljske lige (33 nastupa, 19 golova) trebao bi biti novo udarno rješenje kad se spominje vrh napada Hajduka za sljedeću sezonu. Njemu pak 30. lipnja ističe ugovor s poljskim klubom, ali sigurno je da će uz Hajdukovu imati još ponuda iz europskih liga. Bilo kako bilo, novi sportski direktor u velikom je poslu. Nema puno vremena, javnost je nestrpljiva glede novih imena. Trenera još nema, pripreme uskoro počinju, a pojačanja... Do njih je još dalek put, čini se.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Zgubider..
Zgubider..
20:24 05.06.2024.

Ja čuo da dolazi u Dinamo. Čovjek je shvatio da sa Hajdukom do penzije neće moći ništa osvojiti, pa je prelomio i odlučio se za plavi dres (i to za pola plaće)...

GN
gnoj
20:27 04.06.2024.

Ako napišem istinu bit ću trajno blokiran !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije