HAJDUKOVE PRIPREME Ante Miše u posljednji je trenutak izbjegao napad vučjaka

Buljan: Bez obzira na Kovača, naša je obrana kvalitetnija od Dinamove

30.01.2009.
u 13:28

Mario Tičinović na treningu je osjetio zatezanje zadnje lože, stalno mali "Tić" ima probleme s tim ložama, pa će do daljnjeg raditi po posebnom programu. Baš kao što to već rade Hrvoje Vejić i Matej Jonjić.

- Neću Vejića koristiti u ove dvije utakmice za vikend. Ne smijem riskirati, previše mi je Vejić važan za utakmicu s Dinamom - rekao je Hajdukov trener Ante Miše.

Hajduk u subotu igra s austrijskim Riedom, a u nedjelju je suparnik bijelima korejski Busan.

- Protiv Rieda igrat će onaj standardni sastav, vraća se Rubil, a u nedjelju protiv Busana prigodu će dobiti oni koji imaju manju minutažu. Jedini će cijelu utakmicu protiv Rieda odigrati Strinić i Gabrić, ostali će igrati 60-ak minuta - najavio je Miše.

U špijunažu u dvoboju protiv Rieda stiže Zdravko Mamić, zna Dinamov izvršni dopredsjednik da će tada vidjeti glavne Mišine adute za susret s modrima. A na terenu će za Hajduk istrčati Subašić - Rubil, J. Buljat, Panžda, Strinić - Gabrić, Andrić, Skoko, M. Buljat - Ibričić, Kalinić. Naravno, Hajduk će Dinamu uzvratiti špijunski posjet.

- Ići ćemo i mi njih gledati. U nedjelju će ih vjerojatno pratiti sportski direktor Iko Buljan, a u srijedu ću ja otići. Premda, znamo mi sve o Dinamu, znaju i oni sve o nama. Nema se što sakriti - kaže Miše.

Ipak, Miše će skriti neke detalje.

- Nećemo raditi prekide koje uvježbavamo na treningu. Nešto moramo sačuvati kao iznenađenje - kazao je Miše.

Sportski direktor Iko Buljan ovih dana pozorno prati što se događa na Australian Openu, ali i što se događa u taboru glavnih rivala. Usporedio je Hajduk i Dinamo po linijama.

- Dinamo ima raznovrsnije napadače, u prvom redu zbog Mandžukića. Ali, mi smo jači u veznoj liniji, makar je Morales kvalitetan igrač. Vejić je veliko pojačanje, ne samo kao igrač nego i kao karakter. I ne bih rekao da je Dinamo dolaskom Roberta Kovača postao kvalitetniji od nas u obrani. Još ako dođe Šerić kojeg ćemo čekati do posljednjih minuta prijelaznog roka. Jako pazimo na to koga dovodimo, ne želimo da nam netko razbije ovo odlično ozračje. Pazimo na ljudske, ne samo na igračke kvalitete - kazao je Buljan.


Video: O. Maršić

Inače, na treninzima Hajduka radi se maksimalno. Miše, Računica i Vujović, kada se radi s loptom, drže takvu tenziju kao da se radi o prvenstvenoj utakmici. Nakon jednog duela Rosso je ostao ležati, ali igra se nije prekidala. Miše je nehajno okrenuo glavu, fizioterapeuti su se ustrčali i nakon nekoliko trenutaka Rosso se pridignuo i nastavio. Kad je takav odnos prema najstarijem igraču, onda mlađi nemaju što reći. A kad stanu Miše i društvo, na scenu stupa kondicijski trener Marin Fradelić. Danima je lutao oko hotela, traži uzbrdicu na kojoj bi mogao provesti svoj "dril". Naravno, i pronašao je malu uzbrdicu. Dva puta po pet serija u punom sprintu, svjedočili smo izmučenim licima igrača, ali i zadovoljstvu kondicijskog trenera.

- Dobro je, odlično. Jeste vidjeli kako idu - hvalio je igrače Fradelić.

Nakon napornog trčanja uzavrele igrače Miše je poslao na hlađenje u more. Valovi od metar-dva i lagano "toćanje" nogu u plićaku. Igrači su se malo nećkali, more je hladno, a prvi se odvažio Mladen Bartolović.

- Idemo, šta se čeka - kazao je Bartolović. Najduže se u moru zadržao Jurica Buljat, njemu i Subašiću bilo je ugodno.

- Uh, dođe mi da se okupam - govorio je Buljat.

Dok su se igrači brčkali u moru, u probleme je upao trener Ante Miše. Prošao je pored kućice u kojoj je smješten vučjak koji pazi da nepozvani gosti ne upadnu na hotelsku plažu. A vučjak ne prepoznaje goste, on vidi samo tko prelazi ogradu. Iznenadio je Mišu, ali Hajdukov trener pokazao je zavidne reflekse. U posljednji trenutak izbjegao je oštar ugriz.

- Baš me iznenadio, dobro sam prošao da me nije uhvatio - komentirao je Miše.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije