ROSS BRAWN

"Button je otišao da se dokaže"

Jenson Button
AFP
27.04.2010.
u 15:04

Šef Mercedesa Ross Brawn priznao je kako je razočaran što je aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button napustio njegovu momčad i prešao u redove McLarena.

Button je lani s Brawn GP-om (današnji Mercedes) senzacionalno osvojio naslov svjetskog prvaka, ali je na kraju sezone odlučio napustiti momčad što se zasad pokazuje dobrim potezom budući da je slavio u dvije od uvodne četiri utrke ove sezone. Sa 60 je bodova vodeći u poretku Svjetskog prvenstva, ima deset bodova više od Mercedesova Nice Rosberga.

Brawn je priznao da razumije zašto je Button otišao, ali i da je razočaran jer ga je Mercedes svim silama nastojao zadržati.

- Jenson je osjećao da ljudi misle kako je osvojio naslov samo zato što je imao najbolji bolid. Odlučio je otići kako bi dokazao da i u drugoj momčadi može biti prvak - kazao je Brawn u intervjuu za Sun.

- Još uvijek smo prijatelji. Zajedno smo se vraćali avionom iz Malezije i ugodno smo razgovarali. Ali, na stazi je drukčije. Na stazi nema prijatelja. Jenson je bio sjajan član naše momčadi, ali to je sada prošlost i mi ga moramo pobijediti - dodao je Brawn uz zaključak:

- Jenson se u McLarenu želio dokazati i pored dečka koji je vjerojatno najbrži i prirodno najnadareniji vozač današnjice - Lewisa Hamiltona. Button si je postavio velik izazov i zasad mu ide dobro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije