Nastavak HNL-a

Čačić: Dinamo može bez Matea Kovačića, doći će novi...

Mateo Kovačić
Robert Anić/Pixsell
10.02.2013.
u 08:21

Ovo je treće Krunino proljeće na Dinamovoj klupi. Kad je 2010. osvojio svoj posljednji naslov, dao je ostavku. Sad će mu biti teže nego ikad jer Dinamo je prodao sve što je vrijedilo, a od njega se očekuje naslov i pobjeđivanje sa stilom...

Dobije li Dinamo utakmicu u Osijeku, pobjeći će Hajduku na 11 bodova i odmah učiniti proljetni dio prvenstva potpuno nezanimljivim. A Gradski vrt sretna je Krunina stanica jer u njemu je pobjedom debitirao na klupi plavih, u ožujku 2009. godine.

Kruno je na novom početku, nikada u težoj situaciji u Dinamu, bez čak osmorice igrača s kojima je Ante Čačić počeo proljetni dio prvenstva prije točno godinu dana. Ante je proljeće odradio besprijekorno, bez poraza, ali s Bišćanom, Tonelom, Vidom, Badeljem, Kovačićem..., kojih danas više nema u Maksimiru.

– Može li i Kruno bez poraza? Može, zašto ne, ali to nije bitno. Od njega se očekuje da osvoji prvenstvo proljeće iskoristi za uigravanje momčadi za ljetne europske utakmice – kaže Ante Čačić, od kojega je Kruno preuzeo momčad.

Opasnosti sa svih strana

Tvrdi kako će Kruno imati zahtjevniju zadaću od njega, ne samo zbog osipanja Dinamova kadra nego i zbog jačanja Rijeke i stabilizacije Hajduka. Gdje vidi najveću opasnost za Jurčića?

– Kad si Dinamov trener, opasnosti prijete sa svih strana, ha, ha, ha... Zna se da Dinamova igra mora imati prepoznatljivost, a opet, s toliko mladih igrača oscilacije su neizbježne – dodaje Čačić.

Kako biste vi reagirali na prodaju Kovačića?

– Ne treba toliko žaliti za Kovačićem, jer on, s obzirom na svoju mladost, nije bio nositelj Dinamove igre. Ta prodaja bila je neminovnost, a ona je satisfakcija za one koji su ga doveli, koji su s njim radili. Na kraju, to je dobra stvar jer Kovačić će u Interu napredovati kroz zahtjevne utakmice i biti od velike koristi reprezentaciji. A Dinamo? Ma rodit će se novi Kovačići...

Biste li se kladili koliko dugo će Jurčić ostati na Dinamovoj klupi?

– Ne bih se kladio. Želim mu da ostane što dulje, čak i dulje od mene jer Dinamovome treneru treba kontinuitet, a zna se da su turbulencije česte. No, budući da je ovo novi Dinamov početak, da je na sceni nova momčad, Kruni će se malo gledati i kroz prste – zaključio je Čačić.

Jurčić zna s kim ima posla

Jurčić, naravno, kao trener s trećim mandatom u Dinamu, vrlo dobro zna s kim ima posla...

– Ovo je test i za mene, da vidim koliko brzo mogu dovesti novu momčad na vrhunsku razinu, ali i za vodstvo kluba, da vidimo koliko imaju strpljenja – naglasio je Jurčić.

Podsjećamo, u posljednje tri sezone samo je Ante Čačić u Dinamu nakon proljeća dobio šansu i na jesen. Prije dvije godine u proljeće najuren je Vaha, godinu prije i Kruno. Nisu pobjeđivali sa stilom...

Ključne riječi

Komentara 4

DA
danijel00
13:42 10.02.2013.

doci ce novi......i prodat ce se prije nego ce uspjet kompletne 2 sezone odigrat

ID
ivan drugi
15:51 10.02.2013.

Pričati o poštenju i osvajanju prvenstava u lizi gdje igra prva i druga eripa jednog kluba je glupo.Kada budete pošteno Osvajali prvenstva svaka čast, ovako ostaje milion pitanja u zraku da nije ovo ili ono. Zato maminju svaka čast kako si je skrojio ligu tako da je u startu 9 bodova u prednosti, a sada kada bude 10 klubova četverokružno to se povećava na 12 godova pa druge ekipe neka budu prvi ako znaju i umiju. Prvo mjestu za ostale ekipe je jednostavno sizifov posao u mamićevom HNL-U. MA KOLIKO GOD MI ŠUTILI O TOM.

OB
-obrisani-
16:36 10.02.2013.

u 15:51h ivan drugi je napisao/la: >>>>>> Lupetas bez veze. Tko je prijecio drugim klubovima da ucine isto kao i Dinamo ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije