Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
golden boy 2022

Čak tri hrvatska reprezentativca u borbi za prestižnu nagradu! Evo tko je nominiran od naših 'zlatnih dječaka'

Bundesliga - Eintracht Frankfurt v RB Leipzig
Foto: Heiko Becker/REUTERS
1/2
16.09.2022.
u 14:35

Pobjednik će poznati biti tijekom mjeseca studenog, poznata je lista od 40 najvećih nogometnih nada.

Tri hrvatska reprezentativca nalaze se u lovu na ovogodišnju nagradu golden boy, popularnom priznanju koje svake godine dodijeljuje talijanski list Tuttosport.

Radi se naravno o najboljem nogometašu do 21 godine starosti, a Hrvatska ima čak tri predstavnika među 40 istaknutih najvećih svjetskih talenata. 

Najveći favorit za osvajanje što se tiče Hrvata svakako jest Joško Gvardiol nakon što je osvojio Europu nastupima za RB Leipzig, drugi naš igrač je Luka Sučić iz bratskog Salzburga i mladi reprezentativac Igora Bišćana.

Jedno od iznenađenja je Martin Baturina, nova desetka Dinama koja je igrala sjajno od početka sezone i zapela za oko mnogim skautima poznatih klubova. 

Nagrada golden boy je ustanovljena 2003., a s godinama je postala jedna od najvažnijih nogometnih nagrada za mlade igrače. Talijanski Tuttosport je idejni začetnik, a s vremenom su se u glasanje uključilo još 11 sportskih redacija diljem 'starog kontineta'.

Među poznatijim imenima, ističu se: Elanga (Manchester United), Bellingham (Borussia D.), Pedri (Barcelona), Fabio Viera (Arsenal)...Ispod pogledajte i kompletnu listu.

Glasati za naše nogometaše možete OVDJE

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije