liga prvaka Juventus će pokušati dostići 0:2, Barci lako s Benficom

Capellova momčad u nemoguću misiju

nog-lp-txt.jpg
import
04.04.2006.
u 17:31

Tvrdi talijanski nogomet nije prošao na Highburyju, Juventus nije uspio parirati brzoj igri Arsenala. Takozvani totalni nogomet Arsenea Wengera, nogomet u kojem svi igrači sudjeluju u napadu i obrani, pobijedio je talijanski, Capellov sustav u kojem petorica igrača rijetko prelaze sredinu igrališta. Arsenal je bio bolji u prvom susretu, bolju igru začinili su pogocima Cesc Fabregas i Thiery Henry.

Fabregas u sastavu
Rezultatska prednost Arsenalu daje veliku samouvjerenost uoči današnjeg uzvratnog susreta. Pred Juventus je taj poraz stavio još veći izazov, vidjet ćemo kako će odgovoriti. No, dojam je da je ulazak u polufinale za Staru damu ipak nemoguća misija. Jer, Juve mora napasti, a onda će Englezi, pogotovo Henry, imati priliku.

U svojoj stotoj utakmici u Uefinim kupovima ima priliku postići 50. europski klupski pogodak. Za Arsenal je dobra vijest da Fabregas, te Emmanuel Eboué stižu u Torino, da su se oporavili. No, tek će se vidjeti hoće li i igrati.

Juve ne može računati na bivšeg Arsenalova kapetana Patricka Vieiru zbog žutih kartona, kao ni na Camoranesija i Zebinu koji su bili isključeni. Što je nova prednost Arsenala. Koji ove sezone u Ligi prvaka nije niti jednom poražen, ima sedam pobjeda i dva je puta igrao neodlučeno.

U drugoj večerašnjoj utakmici Barcelona je veliki favorit.

Benfica odoljela
Doduše, rezultat prve utakmice u Lisabonu potiče pomisao na neizvjesnost. Međutim, tih 0:0 između Benfice i Barcelone zavarava. Benfica je, uz pomoć mnogo sreće odoljela napadima katalonskog kluba. Mogla je Barca put u polufinale trasirati već u toj prvoj utakmici, no ovako će posao morati obaviti kod kuće. Uostalom, u prethodne četiri utakmice koje je Barcelona u ovogodišnjoj Ligi prvaka odigrala kod kuće - postigla je 13 golova.

Od 2003. nije izgubila kod kuće (tada ju je svladao Juventus). A protiv portugalskih klubova, od osam susreta, u sedam je pobijedila. Osim ako Ronald Koeman, trener Benfice, ne bude veliki miljenik sreće, teško se može nadati uspjehu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije