ZAVRŠILO 76:72

Cedevita odigrala odličnu utakmicu, ali nije uspjela iznenaditi CSKA

cedevita
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
31.10.2014.
u 21:27

- Publika nije otišla nezadovoljna kući, mada ja mislim da smo mogli i morali bolje. Velik je to suparnik, veliki klub, no ne treba podcijeniti sebe - rekao je Repeša.

Ako postoji poraz s kojim sportaš ne mora biti razočaran, onda je to svakako ovaj kojeg je Cedevita doživjela u 3. kolu Eurolige protiv moćnog CSKA (72:76). Domaći navijači pribojavali su se debakla, katastrofe, jer ipak im je gost bio kandidat za europski naslov, a kad ono predstava njihovih ljubimaca u kojoj su mogli uživati. I da srpski reprezentativac Miloš Teodosić između 31. i 35. minute nije pogodio četiri trice (nakon što je šest zaredom promašio) i tako slomio defenzivnu volju domaćina, Cedevita bi pred 4000 gledatelja možda bila i na štihu da napravi iznenađenje kola.

A upravo zbog toga negodovao je Cedevitin trener Jasmin Repeša:

- Publika nije otišla nezadovoljna kući, mada ja mislim da smo mogli i morali bolje. Velik je to suparnik, veliki klub, no ne treba podcijeniti sebe. U trećoj su četvrtini oni pojačali obranu, a mi nismo najbolje reagirali na njihovo preuzimanje, pa smo primili nekoliko laganih koševa. Osim toga, Zubčić i Gordić su dozvolili šuteve Teodosiću, a to mu jedino nisu smjeli dozvoliti.

No, istaknuo je Cedevitin trener i neke nemale razloge za zadovoljstvo:

- Kada je on čuvao Teodosića, Ramljak je činio sjajan posao, a i reakcija malog Žganeca danas je bila fenomenalna. Svi igrači moraju igrati s takvom ekstra energijom kao njih dvojica. To nam je falilo. Recimo, nema Bilan pravo ne ići na zakucavanje protiv čovjeka od kojeg je viši 15 centimetara, pa čak i po cijenu promašaja. On i Mario Delaš moraju imati više energije pod košem.

Premda je po kladioničarima ovo trebala biti šetnja Moskovljana, njihov trener Dimitris Itoudis isticao je svoje zadovoljstvo osvojenim bodovima. I on je prema svojoj momčadi bio manje kritičan nego Repeša prema svom sastavu:

- Čestitke mojim igračima zbog gostujuće pobjede, no nije to bilo naše najbolje izdanje. Pripremali smo se za borbenu Cedevitu, to je njihov način igre, a imali su i iskusnog Ukića u dobrom izdanju. Trebalo nam je vremena za adaptirati se na njihovu agresivnu obranu.

Koliko je ovakav tijesan ishod zasluga Cedevitine dobre igre, a koliko slabijeg pristupa favoriziranog CSKA?

- Cedevita je igrala dobro, oni imaju dobru igru dva na dva, dobru tranziciju, prodiru i otvaraju šuteve, a mi se u nekim stvarima moramo poboljšati, ponajviše vratiti igrače koji izlaze iz ozljede. Imali smo mi večeras i lijepih trenutaka, gdje smo otvarali šuteve, ali nismo mogli pogoditi. Osim toga, u Moskvi su nam ostali Hrjapa i Markoišvili. Nakon svega meni je jedino jasno da odmah u zrakoplovu moram analizirati ovu utakmicu i da s tim sutra izađem pred igrače - kazao je Itoudis.

Moskovski favorit prelomio je utakmicu kada je Teodosić zabio svoju četvrtu tricu za 57:70 u 36. minuti. Nisu ni tada Zagrepčani predali, Ukić je zabio sedam koševa u nizu (dvije dvice i tricu), Ramljak je zakucao u jednoj kontri, no sve to za monumentalni preokret nije bilo dovoljno. Kod 70:74 imala je Cedevita 20-tak sekundi prije završne sirene priliku za smanjiti na minimalan zaostatak, no Babić je odustao od šuta i potom asistirao Mariju Delašu, a njega je "bananirao" sjajni Amerikanac Hines i bodovi su krenuli put Moskve.

Kod gostiju najviše su zabili Srbin Teodosić (14), Francuz De Colo (14), Amerikanac Weems (13) i Rus Voroncevič (10), a kod domaćina povratnik Ukić (13), centar Bilan (10) te pričuvni razigravač Nemanja Gordić (21 koš) kojem je ovo bila najbolja predstava otkako je odjenuo Cedevitin dres.

>> Pilepić za Max!: Ja sam očev projekt, šut smo uzgajali od moje šeste godine

Komentara 4

BS
bravo_sammir
21:54 31.10.2014.

Sad slavimo poraze

Avatar comandante
comandante
07:54 01.11.2014.

Uh što mrzim kada trener po novinama proziva igrače, odigrali su korektno protiv oslabljenog i nešto opuštenijeg kvalitetnijeg protivnika i to je to, ušle su i dvije trice od table,igralo se borbeno, šta bi još htio???

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
07:39 01.11.2014.

Cedevita odigrala odličnu utakmicu protiv CSKA ali na kraju je ostala svoja na svome u svom porazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije