Pali pred kraj

Cedevita u neizvjesnoj utakmici ipak poražena od Armanija

Cedevita vs Armani (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
19.10.2012.
u 20:00

Najbolji kod Cedevite bio je Gelabele, koji je postigao 20 koševa, dok je goste predvodio Langford sa 17 koševa

Košarkaši Cedevite doživjeli su i drugi poraz u ovogodišnjoj Euroligi. Po prvi puta u povijesti igrali su domaću euroligašku utakmicu, u dvorani Dražena Petrovića, i nisu se uspjeli oduprijeti bogatoj talijanskoj momčadi Armanija iz Milana, poraženi su 71:83.

Hrvatska momčad odlično se držala do zadnje četvrtine, na poluvremenu je bilo samo minus tri (37:40), a s toliko zaostatka ušla je i u posljednu četvrtinu utakmica. Lukša Andrića tada je dobio petu osobnu, a bez njega se nije moglo do iznenađenja.

Najbolji kod Cedevite bio je Gelabele, koji je postigao 20 koševa, dok je goste predvodio Langford sa 17 koševa i pet asistencija.

- Opet je ispalo da su nas kao i Žalgiris slomili sa tricama, a mi smo u obrani igrali nedovoljnio agresivno, mekano, a tako ne mozemo protiv jedne ovako jake momčadi - rekao je centar Cedevite Lukša Andrić, koji je ponovno skupio pet osobnih na čijoj eliminaciji radi trener Božo Maljković.

- Ne, ne mislim da su se igrači Milana mene išli riješiti jer sam napravio i tri prekršaja u napadu, a to je i moja krivica. Očito su se pravila nešto mijenjala ove godine jer ne mogu shvatiti, sudili su mi baš sve.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
08:42 20.10.2012.

Nekidan ste mi lupali minuse, kada sam napisao kako je Šuput prestar za euroligu. Jučer se lijepo vidjelo da je prespor (za trojku), prenizak (za četvorku), i kako mu smeta višak kila. Nije mi jasno po čemu je zavrijedio biti ispred Sutona, koji dobiva, kod Maljkovića, minute na kapaljku. Posebno kad se sjetimo Sutonove prošlogodišnje igre za Cibonu.

Avatar mohito
mohito
12:08 20.10.2012.

maljkovic je meni se cini, svoje dao prij par godina - recimo ova ekipa cedevite je visestruko skuplja i daleko je duzi roster od one cibonine za vrijeme perasa, koji je jednu daleko skromniju, mladu i neiskusnu ekipu s kratkom klupom (koja k tome nije dobivalal ni placu cijelu sezonu) doveo u top 16 eurolige - to je pravi trenerski uspjeh, i na motivacijskom i taktickom i svakom drugom polju - maljkovic je biral svoj roster, ima bar 3 skoro podjednake petorke i bezbroj mogucnosti, ali cini mi se da je od njega ostalo samo ime i da ce samo sprckat ovu skupu momcad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije