ALEKSANDER ČEFERIN

Čelnik UEFA-e prokomentirao Dinamov poraz: 'To nije nikakva katastrofa, morate znati jednu stvar'

Rovinj WMF, Panel “Panel Mediji I sport - brak iz interesa?”
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
1/7
21.09.2024.
u 21:26

Previše tražimo negativne stvari, to se u nogometu događa, Dinamo je dobra ekipa i pobijedit će nekog od favorita - rekao je Čeferin

Predsjednik krovne europske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin bio je gost rovinjskog Weekend Media Festivala. Na njemu je davao i intervjue za hrvatske medije, a nas je posebno zanimalo kako je vidio recentni poraz Dinama od Bayerna u Ligi prvaka.

- Takav rezultat nije nikakva katastrofa. Morate znati jednu stvar da Bayern je pobijedio Barcelonu 8:2, i to ne u Münchenu, nego u Lisabonu. Previše tražimo negativne stvari, to se u nogometu događa, Dinamo je dobra ekipa i pobijedit će nekog od favorita - rekao je Čeferin za Dnevnik Nove TV.

Nije se Slovenac složio s time da će novi format Lige prvaka produbiti jaz između takozvanih "velikih" i "malih" ekipa.

- Neki jaz već postoji, ali to nema veze s natjecanjem. Veliki će igrati više s velikima, a mali s malima i svi imaju mogućnost da se kvalificiraju. Prije se do prosinca znalo tko će igrati nokaut fazu Ligu prvaka.

FOTO Pogledajte smrknuta lica utučenih dinamovaca, kao da ne znaju što ih je snašlo

Rovinj WMF, Panel “Panel Mediji I sport - brak iz interesa?”
1/9

Čeferin je progovorio i o štrajku igrača kojeg mnogi i zazivaju uslijed prenatrpanog kalendara.

- Kalendar je pun da ne možemo imati više utakmica, slažem se s tim, ali klubovi su prvi pitali za više utakmica jer ne mogu priuštiti plaće nogometašima. UEFA više neće mijenjati sistem, i neće više biti utakmica. Barem dok sam ja tu. Štrajk ne bih želio komentirati, ne vjerujem da će biti štrajk. Puno razgovaramo, mislim da će najveći problem biti klupsko Svjetsko prvenstvo, ali to nije stvar UEFA-e, nego FIFA-e. To je njihova odluka, tamo imamo devet mjesta od 36 - rekao je Čeferin.

Ključne riječi

Komentara 1

J1
JesusNavas_16
21:46 21.09.2024.

Prav veli taj Slovenac.Bolje gledat utakmicu sa puno golova nego kad se na "nulu" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije