TKO JE UNUTRA? Hrvatski izbornik objavio popis kandidata za nastup u prvom krugu

Červar je odabrao 15 igrača, Horvat na čekanju

16.01.2009.
u 12:34

Dugoočekivani popis 15 igrača koji će sigurno nastupati na Svjetskome rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj Lino Červar je skrivao kao najstrožu državnu tajnu, iako je i sam nekoliko dana ranije rekao kako već ima konačnu sliku u glavi.

Horvat na tribine
Ipak, čekao je Lino do posljednjeg trenutka kako bi otkrio kojih je šest igrača ispalo s konačnog popisa od 15 imena koliko će ih izbornik prijaviti za prvi krug natjecanja.

- Namjerno smo prijavili 15 igrača kako bismo u svakom trenutku nekoga od te šestorice mogli prijaviti. U slučaju nekakve ozljede možemo prije bilo koje utakmice prvog kruga dodati novog igrača - rekao je Červar.

Nije želio kvariti dobro ozračje unutar reprezentacije niti prerano ubiti nadu onima koji su se u ovako jakoj konkurenciji ipak našli prekobrojnima. To su Josip Valčić, Pešić, Gojun, Ninčević, Kopljar i Horvat. Međutim, prvenstvo za njih nije izgubljeno budući da je Červar odlučio prijaviti samo 15 imena što mu daje priliku da bilo kojeg od šestorice igrača koji nisu na popisu može prijaviti i koristiti prije svake utakmice prvog kruga.

Što se tiče onih koji će iznijeti najveći dio tereta, odnosno igrača koji su dobili povjerenje Line Červara, gotovo se već sve zna. Vratari Alilović i Losert, na desnom krilu Zrnić i Čupić, na lijevom Šprem i Hrvatin, na crti Vori i Anušić, lijevi vanjski igrači Lacković i T. Valčić, organizatori napada Balić i Duvnjak, te na mjestu desnoga vanjskog napadača Metličić i Buntić. I, naravno, “ministar obrane” - Špoljarić.

- Dogovorili smo se da će svi igrači ostati u Splitu do kraja prvog kruga. Svi ćemo zajedno trenirati kao i do sada. Jer, zaista se nikad ne zna hoće li se tko ozlijediti - istaknuo je Červar.

Plan "15+1" za novu nadu Malo iznenađenje je Hrvatin, ali na popise i izbore Line Červara i prije je bilo prigovora i nekih zamjerki pa ovo i ne dolazi kao nekakva velika senzacija.

Sad je zaista sve spremno za početak lova na jedno od odličja pred domaćom publikom. Atmosfera će zasigurno biti paklena, a dodatnu podršku s tribina naši će dečki imati i od onih koji bi im željeli pomoći, a ipak ne mogu zato što je izbornik tako odlučio. Ali nada još uvijek tinja u svima njima da će dobiti priliku odigrati barem jedan susret u prepunoj areni Spaladium.

- Još ću jednom ponoviti. Nitko nije otpisan i u svakom trenutku može uskočiti - zaključio je Červar.

Jedan od prekobrojnih, a koji je kasnije postao heroj, bio je Božidar Jović. Na Olimpijskim igrama u Atlanti na početku nije bio među 16, a kasnije je postao jedan od junaka osvajanja zlatne medalje. Nije bio ni među 16 na SP-u u Portugalu.

- U Atlanti sam bio još mlad i bilo mi je normalno što nisam bio u početnoj kombinaciji. U Portugalu sam bio jako ljutit kada sam saznao da ću na početku prvenstva sjediti na tribinama - rekao je Jović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije