RUKOMET Izbornik Lino Červar uoči posljednjeg dijela priprema za SP

Červar: Uz takve igrače nikoga se ne bojim!

ost-lino-txt.jpg
import
16.01.2007.
u 15:40

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, prvi je put javno rekao što misli o igračima s kojima je već četvrtu godinu.

U Njemačku po naslov
- Oni su s 23 godine, na SP-u u Portugalu i na OI u Ateni, osvojili sve što se  može osvojiti. Igraju u velikim klubovima. Dosta su i zaradili, a ostali su normalni ljudi. To poštenje je najveća njihova vrijednost. Zato mi je neobično drago što ćemo 2009. biti domaćin Svjetskog prvenstva, jer će to biti prilika da ova generacija ode u povijest u velikom stilu - rekao je Lino Červar.  
- Imamo teškoća s nekoliko ozlijeđenih igrača. Valčića muči rame, Loserta zadnja loža, Dominikovića tetiva, Balića leđa. No, uvjeren sam da će svi oni stisnuti zube i da neće propustiti Njemačku. Ponovo ćemo pokušati osvojiti medalju, ali zašto ne i naslov, te tako izravno izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu. Osvojimo li na OI treće zlato, otići ćemo u povijest kao jedina reprezentacija u loptačkim sportovima kojoj je to uspjelo u tri nastupa na tom natjecanju - kaže Červar.
 O prekobrojnim igračima nije se još želio izjasniti.

Žestoki treninzi
- Vjerujte, to će mi biti jedan od najtežih trenutaka u karijeri.  Jedino me tješi što smo i dalje svi velika obitelj i što nitko od 28 igrača nije otpisan. Jer, sve njih možemo naknadno pozvati u Njemačku.
 Treninzi su bili prilično žestoki, ponekad su igrači trenirali i tri puta dnevno.
 -  Vjerujem da su uzroci tih sitnih ozljeda upravo jaki treninzi. U Poreču ćemo biti do 17. siječnja. Isti dan doputovat ćemo u Zagreb, a 18. siječnja otputovati u Njemačku - rekao je  Červar.
Potom slijede i prve tri utakmice - Maroko, Južna Koreja i Rusija.
 - Dečki me još nikad nisu razočarali pa neće ni sada. Nikoga se ne bojimo - zaključio je Červar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije