LIGA PRVAKA

Chelsea ispao, Messi na nosilima iznešen s travnjaka!

Chelsea (1)
Foto: Reuters
1/8
05.12.2012.
u 20:32

Nakon prvih pregleda, čini se da je riječ o lakšoj ozljedi i Messi ne bi trebao pauzirati više od tjedan dana. Riječ je o udarcu u koljeno, koje je natučeno – rekao je sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta

Juventus, Celtic i Galatasaray preostala su tri kluba koja su u zadnjem kolu po skupinama izborila nastup u osmini finala Lige prvaka! Aktualni europski prvak Chelsea nastavit će natjecanje u Europskoj ligi, ovo je prvi put da europski prvak nije prošao natjecanje po skupinama! A sjajni Argentinac Lionel Messi na nosilima je iznešen s travnjaka u 85. minuti utakmice Barcelona – Benfica, no prema prvim vijestima nije teže ozlijeđen i pauzirat će tjedan dana...

Šahtar i Juventus nisu, kako je ulica brujala, miroljubivo remizirali, u Donjecku je Juve slavio 1:0 autogolom Kučera u 56. minuti i zasjeo na prvo mjesto, pa je Šahtar preskočio Chelsea zbog više postignutih golova u međusobnim okršajima u gostima! I jedna i druga momčad imaju po deset bodova, Šahtar je u međusobnom dvoboju doma slavio 2:1, a u Londonu je izgubio 3:2 i otišao dalje. Srna je za Šahtar odigrao cijelu utakmicu, a Eduardo prvo poluvrijeme.

Slaba je utjeha za Chelsea što je pregazio danski Nordsjaeland 6:1 (Runje je za Dance igrao devet, a Tičinović 65. minuta), bila je to prva pobjeda Chelsea nakon šest posnih utakmica, uz bok dosad najvećim pobjedama ovoga kluba u Ligi prvaka (Genk 5:0, Galatasaray 5:0)! Zanimljivo, Chelsea je s deset bodova ispao, dok je Milan s osam osvojenih bodova u skupini, prošao dalje...

Lionelu Messiju treba još jedan pogodak da bi izjednačio rekord Gerda Müllera, koji je 1972. godine zabio 85 golova! Messi je protiv Benfice (0:0) ušao na travnjak u 58. minuti, a u 85. je iznešen na nosilima s travnjaka, nakon kontakta s vratarom Benfice Arturom Moraesom! Nakon neuspješnog pokušaja loba, Messi se uhvatio za lijevo koljeno, no prve su vijesti dobre:

- Nakon prvih pregleda, čini se da je riječ o lakšoj ozljedi i Messi ne bi trebao pauzirati više od tjedan dana. Riječ je o udarcu u koljeno, koje je natučeno, no dodatni pregledi u četvrtak ponudit će pravu dijagnozu – rekao je sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta, a Barcin pričuvni vratar Pinto, koji je branio protiv Benfice, dodao je i ovo:

- Razgovarao sam s Messijem dok su ga liječnici pregledavali. Bio je miran i rekao mi je da se dobro osjeća...

Nadajmo se da Messi nije teže ozlijeđen i da će imati priliku do kraja godine dostići Müllerov rekord...

Pobjedom protiv Spartaka 2:1, Celtic je treći put izborio plasman među 16 najboljih u elitnom europskom klupskom natjecanju. A senzacionalna 1:0 pobjeda Cluja na Old Traffordu nije nagrađena i plasmanom u osminu finala – Galatasaray je, naime, svladao Bragu u gostima (2:1) i plasirao se među 16 najboljih.

Skupina E:

Šahtar - Juventus 0:1 (Dudu u špici napada do 45., Srna na desnom beku)
Chelsea - Nordsjaelland 6:1 (Mario Tičinović i Ivan Runje igrali od početka)

Tablica: Juventus 12, Šahtar 10, Chelsea 10, Nordsjaelland 1

Skupina F:

Bayern - BATE 4:1 (Mandžukić na klupi)
Lille - Valencia 0:1

Tablica: Bayern 13, Valencia 13, BATE 6, Lille 3

Skupina G:

Barcelona - Benfica 0:0
Celtic - Spartak Moskva 2:1


Tablica: Barcelona 13, Celtic 10, Benfica 9, Spartak Moskva 3

Skupina H:

Braga - Galatasaray 1:2
Manchester Utd - CFR Cluj 0:1

Tablica: Manchester Utd 12, Galatasaray 10, CFR Cluy 10, Braga 3

Komentara 8

Avatar billybull
billybull
06:14 06.12.2012.

@serdo, stari, nisi u pravu...neusporedivo najgora momcad u povijesti lige prvaka je dinamo...

TA
tariza
23:03 05.12.2012.

Zar nije Chelsea drugi na tabeli?

EK
ekronomist
22:39 05.12.2012.

i sad nek mi netko samo objasni po cemu je dinamo najlosija momcad lige prvaka? jedan manchester city ima 3 boda i momcad od 500 milijuna eura i 10ogodisnji dinamov proracun za jednu godinu.. jedan nordsjaelland dobije 6 komada od chelsea i 4 od juventusa i ima jedan bod na kraju skupine... cudna smo mi nacija kad znamo pljuvat samo po svome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije