Vinkovački prvoligaš

Cibalia od sjaja do očaja: Od vrha tablice do borbe za ostanak

Cibalia (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
11.12.2012.
u 18:08

Sportski direktor Dražen Pernar kaže da je siguran u opstanak Cibalije u elitnom razredu hrvatskog nogometa

U svega tri-četiri godine Cibalia je od kluba koji se borio za vrh prvenstvene ljestvice i igrao egal utakmice s Dinamom i Hajdukom došla u situaciju da nastavak prvenstva čeka na pretposljednjem mjestu i u strahu za daljnju prvoligašku sudbinu. Sportski direktor Dražen Pernar kaže da je siguran u opstanak Cibalije u elitnom razredu hrvatskog nogometa te kako će se zimski prijelazni rok iskoristiti i za dovođenje nekoliko igrača koji bi zaoštrili konkurenciju i podignuli razinu kvalitete. Kao razlog za slabu rezultatsku jesen Pernar vidi prije svega u odlasku dosta igrača koji su bili nositelji igre kluba i činjenicu da se radi toga u seniorski sastav prebacilo sedam-osam igrača iz juniorske momčadi. 

– Znali smo da će biti teško. Trebalo je uigrati momčad, a neki su uz to morali i promijeniti poziciju, zbog pomanjkanja igrača određenog profila. No, i pored toga uspjeli smo osigurati polufinale Kupa, a olakotna je okolnost što nam konkurenti za ispadanje nisu pobjegli, nego su svi tu na tri-četiri boda. Samo je jedna utakmica u pitanju. Uvjeren sam da ćemo na proljeće biti mnogo bolji i da ćemo osigurati ostanak u ligi, rekao je Pernar dodajući i da postoje velike šanse da Miroslav Bojko ostane i dalje trener prve momčadi. Najavljuje se i dalja selekcija momčadi kao i mogućnost prodaje nekih igrača, prije svega kapetana Darija Župarića, za kojeg postoji velik interes. U isto vrijeme navijači pitaju i tko je odgovoran za tešku financijsku situaciju, zašto igrači nisu vezani višegodišnjim ugovorima kao i zašto okosnica momčadi nije zadržana u klubu tako da sada Radotić, Baraban, Prgomet i drugi provjereni igrači igraju po drugim hrvatskim klubovima, a ne za Cibaliju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Betula alba
Betula alba
19:03 11.12.2012.

...da je i istina - a kakva je razlika između Španjolske lige i "tamo neke"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije