Tri dana do Sheriffa

Cico Kranjčar hrabri Zeku: Kume, želim ti Ligu prvaka

'31.07.2010., Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 2. kola Prve HNL izmedju NK Dinamo i NK Rijeka. Trener Dinama Velimir Zajec.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/4
01.08.2010.
u 20:11

Zajec je Kranjčarov vjenčani kum, poznaju se gotovo četrdeset godina, na poseban su način obilježili Dinamo.

Prije 12 godina Zeko je nastavio ondje gdje je Cico stao. Tada je Kranjčar u velikom stilu odveo Dinamo u Ligu prvaka pregazivši Celtic, a Zajec se na prijatelja nadovezao usred natjecanja i pobijedio Ajax i Porto, te remizirao s Olympiacosom.

Cico i Zeko povezani su pupčanom vrpcom, još od juniorskih dana pa do šampionskih 1982. godine. Cico je, uza sportskog direktora Zeku, 1996. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka s Dinamom.

– Poznajemo se od 1973. godine, a Zeko je bio moj vjenčani kum 1979. godine – kaže Kranjčar, koji je bio u Maksimiru na utakmici Dinamo - Rijeka.

Sammir se razigrao

Kao da je bio crna mačka za kuma...

– Moj je dojam o Dinamu pozitivan, unatoč porazu. Dinamova igra ima sustav, brza je, kombinatorna, ali i strpljiva. Na žalost, evidentan je nedostatak realizatora – kaže Kranjčar.

Gdje je Dinamo najjači?

– Sammir se napokon prestao igrati nogometa. Dugo smo ga čekali i sada Dinamo dobiva najbolje od njega. Nadam se da to nisu samo Sammirovi bljeskovi nego da će to prerasti u kontinuitet.

Kranjčar naglašava još nešto:

– I kad primi gol, i kada stvari ne idu po planu, Dinamo ne gubi glavu. Dečki vjeruju u sebe, što je velika kvaliteta.

Jednom ste već rekli da bi Crnogorac Bećiraj izliječio Dinamovu neefikasnost?

– Tvrdim da bi bio i te kako koristan Dinamu. Ima napadačke kvalitete koje plavima nedostaju, zna zabiti gol. U Europi ih je već zabio osam, a zna i zadržati loptu, brz je, odlično surađuje...

Dolazim i u srijedu

Dinamo uoči najvećega izazova sezone, Sheriffa?

– Ne bih se brinuo zbog poraza od Rijeke. Zeko je samo na vrijeme dobio sliku o pojedincima u svojoj momčadi, a Sheriff ionako već dobro poznaje. Dinamo je u prednosti zbog domaćeg terena, ima obećavajući rezultat iz prve utakmice i vidim ga u 4. pretkolu.

Hoćete li biti na utakmici u srijedu?

– Svakako, na svakoj dok sam u Zagrebu – zaključio je Kranjčar, koji će kumu držati palčeve i za Ligu prvaka.

Duhoviti maksimirski šef razglasa u subotu navečer pustio je Marleyev hit: "I Shot The Sheriff!" Valjda će ga upucati i Zeko.

 

Komentara 12

KA
Kamikaza747
20:49 01.08.2010.

A puno se priča o bečiraju, dokazan je igrač a još nije tolko skup. Trebali bi ga dovesti i mislim da bi onda uz rukija imali solidnu realizaciju. Samo da još obranu pojačaju s nekim mladim i dokazanim igračem i to bi bilo ok

OB
-obrisani-
07:32 02.08.2010.

Cico Kranjčar hrabri Zeku: Kume, želim ti Ligu prvaka jer naš balkanski zavičaj zaslužuje da susdjelujemo u EU Ligi Prvaka ako več tako nemočno i potišteno dugo stojimo pred vratima EU saveza..

DU
Deleted user
12:05 02.08.2010.

I slovenci su balkanci! Slovenija se takodjer nalazi na Balkanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije