Euro 2012.

Cico se vraća u Sofiju, na mjesto svog najboljeg izborničkog djela

'sport...nurnberg...18.06.2006. nurnberg, sp u njemackoj, hrvatska - japan 0-0, izbornik zlatko cico kranjcar,  foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
07.09.2010.
u 09:50

Zlatka Kranjčara tada su Bugari opisali kao pijanicu, a on im je vratio briljantnom pobjedom Hrvatske. Sad ga čekaju s velikim uvažavanjem kao izbornika Crne Gore.

S naslovnica je vrištalo: Kranjčar do dugo noć naručivao pića, opisivali su ga kao pijanicu koja vodi hrvatsku reprezentaciju. No i tog je lipnja 2005. Zlatko Kranjčar prije svega bio gospodin. Nije se obazirao na to što su pisali bugarski mediji, tek je rekao:

– Kako smo se pripremili za utakmicu, vidjet će se na stadionu.

Znam pobijediti Bugare

I vidjelo se, oko 35.000 Bugara došlo je na stadion Vasil Levski. Došli su po velikoj vrućini, a unatoč vedrom vremenu, otišli su pokisli. Rezultatski i igrački poniženi, Marko Babić, Igor Tudor i Niko Kranjčar bili su egzekutori u toj velikoj pobjedi kojom je Hrvatska otvorila put na SP 2006.

Danas je Zlatko Kranjčar ponovno u Sofiji, na mjestu te velike sreće. I danas ga Bugari dočekuju s poštovanjem, možda i sa strahom iako Crna Gora nije jaka kao što je bila Hrvatska.

– Imamo tri boda koja smo osvojili protiv Walesa, ovdje u Sofiji ciljem je ostati neporažen. Da, bio bih zadovoljan bodom, ali ćemo učiniti sve i da se dokopamo pobjede. Znam kako pobijediti Bugare, učinio sam to već kao izbornik Hrvatske. Znaju to i Bugari, ali ne moraju se bojati mene, nego mojih igrača kao što su Vučinić, Vukčević i ostali – govorio je Zlatko Kranjčar.

Bugari nemaju pravo na kiks doma, nakon teškog poraza od Engleske, već sada se na startu kvalifikacija moraju vaditi.

Kuže po tri boda

A Englezi danas imaju svoje zacijelo najteže gostovanje, u Švicarskoj će Rooney pokušati zaboraviti prostitutku koja ga je optužila da je s njom spavao, moći će razmisliti kako će sve to objasniti svojoj supruzi. A onda bi mogao i nešto zabiti, gotovo godinu dana nije zabio za reprezentaciju (još od one naše bruke na Wembleyu).

Josip Kuže bi nakon velikog boda u Rumunjskoj trebao s Albanijom upisati i pobjedu te ostati u kandidaturi za prolazak u teškoj skupini s Francuskom, BiH, Rumunjskom, Bjelorusijom...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije