PREPUCAVANJA

Čiji je Nikola Tesla? Detalj iz Srbije izazvao buru komentara o genijalnom izumitelju

Nikola Tesla
Foto: commons.wikimedia.org
01.09.2020.
u 17:22

Tako je ovaj genijalac rođen 1856. u Smiljanu kraj Gospića opet postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov veličanstveni um

Nogometni savez Srbije jučer je predstavio novi dres reprezentacije koji je inspiriran Nikolom Teslom.

Dres na rukavima ima fluorescentno žute detalje koji tako podsjećaju na struju.

Srbi će u njemu nastupiti vrlo brzo, u Ligi nacija. Susjedi 3. rujna igraju protiv Rusije u Moskvi, tri dana kasnije dočekuju Tursku.

No, ova je vijest izazvala rasprave na tamošnjim portalima u kojima se posjetitelji iz Srbije i Hrvatske prepucavaju o tome tko ima pravo svojatati čovjeka za kojega se često kaže da je izumio 21. stoljeće.

Tako je ovaj genijalac rođen 1856. u Smiljanu kraj Gospića opet postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov veličanstveni um.
 

Ključne riječi

Komentara 153

DU
Deleted user
17:49 01.09.2020.

Najmanje je srbin, da je volio srbiju nebi ju samo jednom za života posjetio, više je cjenio sve ostale zemlje gdje je živio, školovao se i radijo nego srbiju, to su činjenice.

PO
Pobijedilismo45"
17:44 01.09.2020.

Svakako je rođen u Hrvatskoj a ima Vlaške korijene ne srpske, odavno je SPC sve vlahe (Rumunje) natjerala da se izjašnjavaju kao Srbi

Avatar ĆamilvolikitU
ĆamilvolikitU
19:15 01.09.2020.

Hrvat 100%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije