četvrti naslov

Čilić: To je najteži finale u kojem sam igrao

Marin Čilić
AFP
10.01.2010.
u 15:41

Marin Čilić obranio je naslov na 400 tisuća dolara vrijednom turniru u indijskom Chennaiju. U finalu je bio bolji od Švicarca Stanislasa Wawrinke 7:6, 7:6.

Carlos Moya dobiva društvo! Kralj Umaga je 2004. i 2005. osvojio krunu u Chennaiju, a taj je pothvat uspio i Marinu Čiliću, prvom tenisaču koji je nakon Španjolca uspio obraniti naslov na tom turniru. Stanislas Wawrinka više nije crna mačka za prvog hrvatskog igrača. U prethodna četiri susreta protiv Švicarca Marin je osvojio samo jedan set. A  slavio je u dva tie-breaka (7:6 (2), 7:6 (3)), nakon više od dva i pol sata igre. Nakon posljednjeg poena kleknuo je, prekrižio ruke i podigao ih u zrak u čast četvrtog naslova u karijeri. Slavilo se opet u Međugorju, ali i u Indiji jer Marin je prošli tjedan ondje stekao mnogo obožavateljica, koje su čak na Facebooku osnovale skupinu potpore Čiliću!

– Gubio sam od Wawrinke prijašnje susrete, no danas je bilo drugačije jer se radilo o finalu i činjenici da sam puno napredovao od našeg posljednjeg susreta prije godinu i pol dana – rekao je Marin i nastavio:

– Na početku susreta malo sam tražio igru, kasnije je bilo bolje. Ključan je bio prvi tie-break koji mi je dao psihičku prednost za nastavak meča. Sve u svemu, bio je to sigurno najteži finale koji sam igrao. Vlaga je bila nepodnošljiva, a lopte jako teške i nije bilo lako osvajati poene. Bio je to u cjelini težak tjedan za igru. U Indiji je sada zima (jučer je bilo 28 stupnjeva, nap. a.), no ne mogu zamisliti kakvi su uvjeti ljeti – kaže Marin, koji je na putu do prve obrane naslova izgubio samo jedan set (Granollers, 2. kolo).

Broj hrvatskih trofeja u Chennaiju povećan je na tri, 2006. je ondje slavio i Ivan Ljubičić.

Prvi hrvatski tenisač, kojem je za naslov pripalo 68.450 dolara, sada pun samopouzdanja putuje u Australiju gdje sljedeći tjedan u Melbourneu počinje prvi Grand Slam turnir sezone. I gdje ga svi, pa i kladionice, stavljaju u poziciju jednog od glavnih favorita za naslov. U svakom slučaju, naslov u Chennaiju najava je još jedne velike sezone mladog Međugorca i njegova nezadrživog prodora prema svjetskom vrhu.

Komentara 7

ŠB
Široki Brijeg
19:38 10.01.2010.

a ovaj hercegovac vam je dobar?? Svašta zar vi u hrvatskoj ne mrzite svakoga tko je iz hercegovine ?? http://www.jabuka.tv/opsirnije.asp?id=1630 http://www.jutarnji.hr/polovica-bilic-boysa-mogli-su-zaigrati-za-bih-/354047/

HE
hercegovac
17:21 10.01.2010.

Bravo Mara!!!! Nadam se da protiv ovog Hercegovca nemate ništa... ;)

DU
Deleted user
17:25 10.01.2010.

E zamislite sad kako je onima mrziteljima Hercegovaca i Bosanaca,,,,ja mislim da ce popizdit od muke.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije