slučaj rukavina

Cirkus se nastavlja, Šibenik želi odgodu suspenzije bilih

'19.07.2012., Poljud, Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto. Predsjednik Hajduka Marin Brbic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Čagalj/Pixsell
22.08.2012.
u 10:57

Splićani su i službeno raskinuli ugovor s Dinkom Trebotićem. Mladi veznjak odlazi zbog neslaganja s trenerom Krstičevićem

Nema kraja cirkusu u “slučaju Rukavina”. Nakon što je Hajduk mjesecima odgađao suspenziju zahvaljujući vještim manevrima odvjetnika Damira Primorca i Šibenik držao na suhom ne isplaćujući mu 4,7 milijuna kuna duga, sada se priča okrenula. Šibenik je poslao zahtjev Disciplinskoj komisiji HNS-a da se odgodi suspenzija Hajduka do 31. kolovoza.

Sve su obrazložili nekakvim prijateljskim razlozima, što, naravno, nema veze s istinom. Šibenčane je Hajduk izigrao tako da 4,7 milijuna kuna moraju platiti Poreznoj upravi jer je Šubićevcu račun blokiran, a dug državi iznosi 56 milijuna kuna i na taj je način Šibenik praktički izbačen iz igre.

Hajduk je dobio rješenje Porezne uprave po kojem mora u korist državnog proračuna uplatiti 4,7 milijuna kuna. A iza Šibenikova zahtjeva za odgodu Hajdukove suspenzije stoji baš to hvatanje za slamku. Pokušat će odgoditi Hajdukovo plaćanje sve do završetka preoblikovanja.

Tada bi se Šibenikova dugovanja prema državi pretvorila u dionice koje će dobiti Grad Šibenik, a na snazi bi ostao taj neplaćeni Hajdukov dug od 4,7 milijuna kuna, na koji bi pravo polagalo sportsko dioničko društvo Šibenik.

No, sve to će biti vrlo teško izvedivo jer sada bi Porezna uprava, koja je već izdala rješenje Hajduku o obvezi plaćanja, trebala izdati novo rješenje i kazati da Hajduk nije dužan. To je gotovo nemoguće.

Taj zahtjev za odgodu zapravo je hvatanje Šibenika za slamku da nekako dođe do tih 4,7 milijuna kuna, odnosno barem dijela tog novca. Ali teško će ta igra uspjeti. Šibenikov je dug nesporan, Hajdukov je dug nesporan, Porezna uprava izdala je rješenje...

Ključne riječi

Komentara 1

PO
PorfirioDiaz
11:26 22.08.2012.

ne vidim u čemu je problem, čak i da oba kluba budu blokirana, do 31.8. se igra samo još jedno kolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije