Miroslav Blažević

Ćiro: Jako sumnjam u Zeku

Miroslav Ćiro Blažević
Matija Habljak | VLM
03.06.2010.
u 20:01

Najtrofejniji Dinamov trener smatra da je Zajecov najveći hendikep predugačka odsutnost s klupe.

Miroslav Blažević tek se vratio iz Šangaja u Zagreb, a već sanja povratak na Daleki istok. Iz džepa vadi ceduljicu na kojoj je napisao briljantnu misao nekoga forumaša: “Kad sam se vratio u domovinu, shvatio sam da je nostalgija bolje rješenje.”

- Nađite mi pametnu glavu koja je to smislila, dajte mu moj broj, želim ga upoznati! U toj rečenici sažeta je sva moja bolna istina, da se bolje svugdje bolje osjećam nego kod kuće - govori rezignirani Blažević.

Ivanković najveći rival

I opet povratak na stari refren...

- Ovdje sam i dalje peder, podbadaju me gdje god stignu, a ja nikome ništa nažao nisam učinio. A u Kini, kao i nedavno u BiH, slave me kao heroja! Na našem stadionu nazočne su goleme hrvatske zastave, euforija kakva se ne pamti. Jer, Shangai je preuzeo prvo mjesto u prvenstvu nakon 500 dana, i to sa sedam novih igrača, a čak četiri reprezentativca su mi otišla. Da, ja sam i u Kini velika faca!

Prebacujemo se na domaće teme, nedavnu smjenu trenera u Dinamu.

- Nazvao me Mamić, pitao za savjet oko trenera. Nisam mu ga mogao dati, nemam uvid...

Bili biste za Jurčićev ostanak?

- Žao mi je Jurčića, jer je odličan trener i odličan čovjek! On nije zaslužio onakav rastanak, ali nije vodio računa o tradicionalnoj novinarskoj sujeti.

A nije važno to što je Dinamo s Jurčićem igrao ispod svake razine?

- Ponavljam: Jurčić je odličan trener!

A kakav je Velimir Zajec?

- Tek ćemo vidjeti...

Kao da malo ipak sumnjate u Dinamovu legendu?

- Zaista mu želim da uspije, da se u novom poslu razvija učeći, stječe znanje kojim se može nametnuti kao autoritet. Kao ja, koji sam vodio više utakmice u jednoj sezoni od Zajeca u cijeloj karijeri.

Negdje vam je stao na žulj?

- Prije osam godina, kada sam spasio Osijek od ispadanja, pregovaram s Barišićem i Zajecom o dolasku u Dinamo, jer Mamić tada još nije bio apsolutni gazda. Zajec se već sprema na odlazak u Panathinaikos, a ja kažem Barišiću: Predsjedniče, ako Zajec ode, ne računajte na mene, ja nisam vaš trener! A taj divni Barišić, vidjevši da me gubi, kaže Zeki: Velimire, molim vas, ostanite, i budite predsjednik umjesto mene!

Mogao je biti predsjednik

I Zajec je to odbio?

- Tada se Velimir Zajec obraća meni i kaže: “Šefe, vi morate ostati, radi Dinama, ja vas molim!” I to je presudilo da ja ipak prihvatim tu ponudu. A Zajec nedugo poslije, u intervjuu iz Atene, na pitanje zašto je otišao iz Dinama, odgovara: “Sve je to Ćiro aranžirao.” Zamislite onda moje razočaranje u sina, moga kapetana iz ‘82., kojega sam učinio prvakom! Deset godina Zajec je bio u Dinamu, a tek kad sam ja došao, uzeo je naslov.

I za kraj priče o Zajecu, Ćiro uzdiše...

- Ne mogu si pomoći pa moram manifestirati i malo zločestoće kad je u pitanju Dinamov trener: ja mu zaista želim sve najbolje, ali biste li vi pristali da vam slijepo crijevo vadi kirurg koji deset godina nije operirao? - zaključuje Miroslav Blažević.

Komentara 10

OB
-obrisani-
22:35 03.06.2010.

Ciro vrati se u BIH reprezentaciju....A majke ti taj Safet Susic nista nevalja......Njem vs BIH 3:1 ...Kako ce se oni kvalificirati na EP,ako tako nastave...

OB
-obrisani-
20:37 03.06.2010.

Ciro legenda... :-))

LI
lipovcanin
22:32 03.06.2010.

Ciro je pede... samo za one koji mu zavide i sto nisu bolji od njega! CIRO JE LEGENDA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije