Engleska liga

City u sjajnoj utakmici razbio Arsenal sa 6:3!

Manchester City Arsenal
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
1/7
14.12.2013.
u 15:58

City je ovom pobjedom stigao na tri boda zaostatka iza vodećeg Arsenala.

Spektakl, čudesan nogomet, devet golova, briljantne akcije, ispisivanje povijesti... U svemu tome uživalo je 47.405 navijača koji su jučer na Etihad stadionu gledali 6:3 pobjedu Manchester Cityja nad vodećim klubom Premiershipa Arsenalom. Gledatelji sigurno nisu požalili što su prosječno za utakmicu izdvojili čak 110 funti (900 kuna). Arsenal se još kako tako držao u prvom poluvremenu, kada je bilo 2:1 za City, no nebeskoplavi su u drugom poluvremenu dokazali da imaju najbolji napada Premiershipa i pobijedili s uvjerljivih 6:3.

Zanimljivo, City je šest golova zabio iz jednako toliko udaraca u okvir vratiju, a ovo im je već treća prvenstvena utakmica sezone u kojoj su zabili šest i više golova. Posljednji put to im je uspjelo prije 76 godina, u sezoni 1937./38. City je postavio još jedan rekord, zabio je 58. put zaredom kod kuće u prvenstvu.

Sukob igrača Arsenala

- Zabiti šest golova najboljoj momčadi lige sjajna je stvar, no nisam zadovoljan, jer primiti tri gola na svom travnjaku je katastrofa - rekao je nakon utakmice trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini, dok je menadžer Arsenala Arsene Wenger dodao:

– Od šest golova koje je dao City, pet smo si mi zabili. Ovaj poraz ne smije nas uzdrmati, jer i dalje smo vodeća momčad lige.

Kapetan Cityja Vincent Kompany je pak zaključio:

– Etihad je naša tvrđava, neosvojiva. Znao sam da Arsenal nema šanse.

Za Manchester City problem bi mogao biti što je travnjak u 50. minuti zbog ozljede morao napustiti najbolji napadač Sergio Agüero.

I topnici su rušili rekorde, ali negativne. Tek treći put u povijesti Premiershipa primili su šest i više golova. Prije Cityja to je uspjelo samo Manchester Unitedu (6:1 i 8:2).

Lovren igrao, Jelavić ne

Zato ne čudi da su se nakon utakmice međusobno sukobili. Naime, Mertesacker je pobjesnio na sunarodnjaka Özila zato što nakon utakmice nije otišao pozdraviti navijače, te mu je pokazao srednji prst nakon što mu je Özil na tu opasku odgovorio psovkom.

U ostalim utakmicama je Chelsea s 2:1 svladao Crystal Palace, Everton je bez Jelavićeve pomoći s 4:1 bio bolji od Fulhama, dok je Southampton s Lovrenom odigrao 1:1 na gostovanju kod Newcastlea.

Engleska, 16. kolo: Manchester City - Arsenal 6:3, Cardiff - West Bromwich Albion 1:0, Chelsea - Crystal Palace 2:1, Everton (Jelavić nije ulazio u igru) - Fulham 4:1, Newcastle - Southampton (Lovren igrao svih 90 minuta) 1:1, West Ham - Sunderland 0:0.

Poredak: Arsenal 35, Chelsea 33, Manchester City 32, Everton 31, Liverpool 30 (15) bodova...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije